Brasserie Wouter: Nieuw restaurant van Wouter Van Tichelen

Onlangs opende Wouter Van Tichelen zijn nieuwe restaurant Brasserie Wouter (Stabroek) waar hij grootmoeders keuken op hedendaagse wijze brengt.

Wouter Van Tichelen, zus Veerle en schoonbroer Tim Meuleneire openden in 2006 in Stabroek gastronomisch eethuis De Koopvaardij. Door de inzet van het jonge drietal en door een Michelinsterretje dat snel viel, verwierf de Koopvaardij een goede reputatie. Toch besloten de drie zes jaar later om de zaak te sluiten, want die bracht niet genoeg op om de zware inspanningen te rechtvaardigen. Een jaar later is alles gelukkig weer op zijn pootjes terechtgekomen.

Zus Veerle en haar man Tim baten Feu d’Or in Nieuwpoort uit en broer Wouter opende begin november Brasserie Wouter, op de plek waar vroeger De Koopvaardij was. Voor de controle over de eetzaal deed de kok een beroep op zijn beste vriendin, Chiara Van Emrik. De eetzaal is robuust ingericht en Chiara is een attente gastvrouw. De drankenkaart die zij presenteert, vermeldt ook tien witte en tien rode wijnen per glas. De kookstijl vereenvoudigde.

De kok maakt gebruik van verse producten en kiest voor gerechten die hetzelfde gevoel teweegbrengen als bereidingen uit grootmoeders keuken. Hij presenteert ze op een hedendaagse manier, wat in de smaak valt bij een breed publiek. Kaaskroket van trappistenkaas van Westmalle is het succesnummer op de spijskaart.

Ook wildgerechten zijn geliefd. Pastei van polderhaas was rul en sappig (12 euro), carpaccio van hinde was smakelijk op het bord geëtaleerd (15 euro). Op de grill bereide pladijs lag in het bord met hazelnootboter, prei en rode biet (21 euro). Steak van hoeveslagerij Gabriels kwam met pepersaus en voorbeeldige frieten (21 euro). Wij sloten af met café glacé van zelf gedraaid, smeuïg koffie-ijs (9 euro). (PvD)

Keuken 8

Decor 7,5

Comfort 7,5

Bediening 7,5

Prijs/kwaliteit 8

Brasserie Wouter, Hoogeind 96, 2940 Stabroek, 03 297 60 25. Gesloten op dinsdag en woensdag, zondag doorlopend geopend van 12 tot 21 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content