Salade van artisjok, peultjes, radijs, rammenas, paprika, tomaat en asperges met zeebaars
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 6 personen
- Schoongemaakte en ontschubde zeebaars van 2 kg 20 g in olijfolie gekleurde en gezouten pijnboompitten
- 24 blaadjes platte peterselie
- 1 citroen
- olijfolie
- versgemalen peper en zout
Voor de groenten
- 3 artisjokbodems
- 60 g peultjes
- 10 jonge wortelen
- 10 radijzen
- 10 plakjes rammenas
- 2 rode paprika’s
- 2 gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden trostomaten
- 6 dikke witte asperges
- Voor de salade:
- 6 plukjes raketsla
- 6 plukjes Franse frisée
- eikenbladsla
Bereiding
- Blancheer de groenten kort in kokend water en laat ze goed uitlekken. Kleur de paprika’s zwart onder de salamander en haal er de pel af. Snijd in reepjes. Snijd de groenten grof en de radijzen in plakjes. Meng ze onder elkaar, samen met de rammenas en de tomatenblokjes. Kruid met een flinke scheut olijfolie, citroensap en peper en zout en laat even staan.
- Maak de slasoorten schoon, trek ze in kleinere stukken en schik ze op de borden. Verdeel er de groenten over.
- Snijd de zeebaarsfilet met vel in reepjes van 2 cm breed. Bak ze langs de velkant kort in zeer hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Schik de reepjes op de salade en werk af met de gezouten pijnboompitten, platte peterselie en wat van de olijfolie waarmee de groenten werden opgewerkt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier