Zarzuela van vissen en zeevruchten

2463195

Voor 4:

Zarzuela van vissen en zeevruchten

Voor 4:

800 g vis (zeeduivel, dorade, schorpioenvis…)

3 teentjes knoflook, 2 uien

16 kokkels, 16 mossels

10 cl witte wijn, olijfolie

1 bouquet garni, 2 tomaten

2 el gehakte platte peterselie

bloem, 16 gamba’s

1 scheut cognac, 1 scheut xeresazijn

1 capsule saffraan, 1 citroen

150 g schoongemaakte inktvis

Maak de vissen schoon en snij in moten. Bewaar graten en koppen. Pel een teentje knoflook en een ui, snij fijn. Was de schelpdieren, kook ze met de witte wijn tot ze openstaan. Zeef het sap, hou de schelpdieren opzij.

Stoof de gesnipperde ui en knoflook in olie en voeg het visafval toe. Voeg 40 cl water, sap van een citroen, het schaaldiervocht en het kruidentuiltje toe. Laat 20 minuten pruttelen. Zeef en laat nog wat inkoken.

Pel de tomaten, snij in blokjes. Pel 1 ui en 2 teentjes knoflook, hak fijn en stoof in wat olie. Doe er de tomaten en de helft van de peterselie bij, laat 10 minuten afgedekt stoven.

Bestrooi de vis met bloem, bak 1 minuut aan elke kant in olie. Kruid en leg in een grote pan. Bak de gamba’s met de rest van de peterselie 2 minuten in olie, flambeer met cognac. Doe met de tomaten bij de vis. Overgiet met xeresazijn en fumet, kruid met saffraan en peper. Laat 10 minuten zacht koken.

Bak de versneden inktvis 1 minuut in olie en voeg met de schelpen toe aan de zarzuela. Laat nog 5 minuten koken onder deksel. Dien op met schijfjes citroen en rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content