Wortelsoep met sinaasappel en gember

© Getty
Voor 4 personen
  • 25 g boter
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 kg wortelen
  • 5 dl vers sinaasappelsap
  • 1 l bouillon
  • 2 el vloeibare honing
  • 4 el room
  • zout en peper
Voor de afwerking
  • 5 cm gember
  • 1 el olijfolie
Bereiding
  1. Snij de wortelen in plakjes, snipper de ui, schil en rasp de gember.
  2. Laat de boter smelten in een grote pan en fruit de ui: 5 minuten. Voeg de wortelen en gember toe en laat 10 minuten stoven met het deksel op de pan.
  3. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers 5 dl sap. Zeef het sap en voeg het samen met het raspsel en de bouillon toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 20 minuten zacht koken.
  4. Pureer de soep en breng op smaak met honing, het limoensap, zout en peper.
  5. Schil de gember en snij hem in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een pannetje en bak de gember goudbruin en knapperig. Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier.
  6. Verdeel de wortelsoep over vier borden en werk af met plakjes gember.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content