Wortelsoep met sinaasappel en gember
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 25 g boter
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 5 cm gember
- 1 kg wortelen
- 5 dl vers sinaasappelsap
- 1 l bouillon
- 2 el vloeibare honing
- 4 el room
- zout en peper
Voor de afwerking
- 5 cm gember
- 1 el olijfolie
Bereiding
- Snij de wortelen in plakjes, snipper de ui, schil en rasp de gember.
- Laat de boter smelten in een grote pan en fruit de ui: 5 minuten. Voeg de wortelen en gember toe en laat 10 minuten stoven met het deksel op de pan.
- Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers 5 dl sap. Zeef het sap en voeg het samen met het raspsel en de bouillon toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 20 minuten zacht koken.
- Pureer de soep en breng op smaak met honing, het limoensap, zout en peper.
- Schil de gember en snij hem in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een pannetje en bak de gember goudbruin en knapperig. Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de wortelsoep over vier borden en werk af met plakjes gember.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier