Taartje:
65 g bloem
60 g zachte boter
Â1/2 kop fijngehakte walnoten
20 g gesmolten boter
Â1/2 kop suikerstroop
2 el bruine suiker
Coulis:
sap van 2 roze pompelmoezen
1 zakje vanillesuiker
1 kruidnagel
poedersuiker
Verwarm de oven op 180°C. Vet 4 taartvormpjes (diameter 10 cm) in met gesmolten boter.
Mix bloem en boter en vorm een bal. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het soepel. Rol uit tot een lap van 3 mm dik. Steek er 4 rondjes uit. Leg het deeg in vormpjes.
Leg de fijngehakte walnoten op een bakplaat en rooster 2 minuten in de oven. Verdeel over de 4 vormpjes.
Klop 20 g gesmolten boter, stroop en suiker met een vork door elkaar. Schenk uit over de noten.
Bak de taartjes in 15 minuten goudbruin. Laat 5 minuten rusten in hun vorm alvorens de taartjes op een rooster volledig te laten afkoelen.
Verwarm het pompelmoessap met de suiker en kruidnagel. Laat afkoelen. Bestuif met poedersuiker. Serveer het taartje met pompelmoescoulis.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier