Ingrediënten

Voor 4-6 personen

  • 1 middelgrote watermeloen, geschild en in plakken van 6 x 4 cm en 2,5 cm dik
  • 1 el zeezout
  • plantaardige olie, om in te bakken

Voor de marinade:

  • 2 tl tahin
  • 6 el sojasaus of tamari (glutenvrije sojasaus, o.a. toko)
  • 2 el rijstazijn
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el srirachasaus
  • een stukje verse gemberwortel, geschild
  • 2 lente-uitjes
  • 3 el sesamolie

Voor de noedelsalade:

  • 300 g mihoen, gekookt zoals aangegeven op de verpakking
  • 1/2 komkommer, in reepjes
  • 5 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • een handvol sugarsnaps, in de lengte in dunne reepjes
  • een handvol Thais basilicum

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een diepe bakplaat met bakpapier. Leg de plakken watermeloen op de bakplaat en bestrooi licht met het zeezout. Bak de watermeloen 1 uur in de oven.
  2. Pureer intussen alle ingrediënten voor de marinade in een blender. Haal de watermeloen uit de oven. De watermeloen is nu geslonken en dieprood van kleur. Schenk de marinade over de watermeloen. Laat afkoelen en daarna minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
  3. Haal de watermeloen uit de koelkast. Hussel de ingrediënten voor de noedelsalade door elkaar, samen met een paar eetlepels marinade.
  4. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Voeg wat olie toe en schroei de gemarineerde plakken watermeloen 2 minuten aan beide kanten. Snijd de watermeloen in plakjes en serveer op een bedje van de noedelsalade.

Uit:Plants only kitchen, Gaz Oakley (Good Cook, 25,95 euro)

Voor 4-6 personenVoor de marinade:Voor de noedelsalade: