Stoemp van aardappelen en prei met gerookte paling

Stoemp van aardappelen en prei met gerookte paling
© Getty
Voor 4 personen
  • 350 g gerookte paling
  • 1 kg geschilde aardappelen
  • 2 preistengels
  • 100 g boter
  • bieslook
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Snijd het wit van de prei in brunoise en was zorgvuldig. Zet de aardappelen in de bouillon op het vuur. Voeg de prei toe als ze bijna gaar zijn. Laat samen 10 minuten koken. Stamp de aardappelen en prei tot stoemp, kruid met peper, zout, nootmuskaatnoot en voeg 50 g boter toe.
  2. Leg de gerookte paling op een bakplaat en schuif gedurende 3 minuten in een oven van 120°C. Verdeel de stoemp over vier borden, leg de paling er bovenop en versier met wat bieslook. Overgiet met wat olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content