Recepten Recepten Sinaasappel op Turkse wijze Lekker met halfopgeklopte slagroom erbij en een koekje.
Recepten Recepten Gegratineerde sinaasappel met sabayon en granaatappel Voor 4: 4 sinaasappels (bij voorkeur Navellina) 1 granaatappel eventueel poedersuiker Voor de sabayon: 4 eierdooiers 100 g suiker 2 dl droge witte wijn een scheut sinaasappellikeur
Recepten Recepten Crêpes suzette Voor 4: 200 g bloem 2 eieren 1 eierdooier 5 dl volle melk 40 g gesmolten boter een snuif zout eventueel poedersuiker Voor de sinaasappelsaus: het sap van 2 sinaasappels (bij voorkeur Valencia) 1,5 dl sinaasappellikeur
Recepten Recepten Marokkaanse sinaasappelsalade met kaneel en munt Deze sinaasappelsalade met een fijne lichtgroene muntsuiker topping is ook heerlijk met een bolletje vanille-ijs. Maar je kunt hem natuurlijk ook zo eten.
Recepten Recepten Gebraden eend met sinaasappelsaus Dit is een gemakkelijk recept voor heerlijk krokante in de oven gebraden eend. Serveer de saus op basis van citrusvruchten er apart bij. Heerlijk met verse, dunne frietjes.
Recept met Belgische kiwibes De Belgische kiwibes leent zich uitstekend tot heerlijke gerechten. Tv-kok Pascale Naessens leverde een 'snel-klaar dessert' op basis van ricotta en amandelschilfers.
Recepten Recepten Oosterse wokschotel Snel, lekker, gezond en vegetarisch. Alles wat je maar wilt in één bowl.
Recepten Recepten Rog met kappers en hazelnootboter Het vlees van de rog is mager en heeft een stevige textuur. Een verse rog is lichtroze van kleur. Die verandert naar wit tijdens de bereiding.
Recepten Recepten Gepocheerde rog met jonge groenten Rog is een kraakbeenvis zonder graten. Gepocheerd in groentebouillon komt zijn specifieke smaak helemaal tot zijn recht.
Recepten Recepten Gebakken rog met geplette aardappel en lente-ui De roggenvleugel is het eetbare deel van een rog. Je koopt de vleugels vaak ontveld en zij hebben geen graten. Gestoofd of gebakken is rog een echte delicatesse.
Recepten Recepten Handgerolde m’hamsa couscous met saffraan en diepzeegarnalen Couscous met lekkere groenten bestrooid met een ruime hoeveelheid garnalen. Dat is de perfecte lunch of lichte maaltijd.
Recepten Recepten Broodje rundcarpaccio met rucola en ganzenleverkrullen Een heerlijke lunchsuggestie: beleg een opengesneden ciabattabroodje met carpaccio van rund en werk af met ganzenleverkrullen, pijnboompitten en rucola.
Recepten Recepten Ravioli van rode biet en verse geitenkaas Door zijn kleur ziet rode biet er altijd even feestelijk uit. Verras je gasten met dit heerlijke gerechtje.
Recepten Recepten Frisse sla van rode biet en haring De haring wordt omringd door rode biet, rammenas, radicchio en appel. Alle frisse smaken in een kommetje.
Recepten Recepten Kabeljauw met preistoemp en garnalenboter Dit is een zeer eenvoudig en snel-klaar visrecept. Ideaal voor na een lange werkdag. Enkel preistoemp maken, garnalenboter bereiden en visfilets bakken. Lekker is het sowieso.
Recepten Recepten Aspergesoep met garnalen en basilicumolie Dit is een fluweelzachte en smaakvolle soep die je gemakkelijk en snel op tafel tovert.
Recepten Recepten Kriekenconfituur Zure krieken zijn ideaal om tot confituur te verwerken. En kriekenconfituur is gewoonweg heel erg lekker.
Recepten Recepten Vleesballetjes met krieken Deze heerlijke klassieker uit de Vlaamse keuken is helemaal niet moeilijk om te maken en maakt alle eters blij.