Kalfsgebraad met rode biet en coppa
05-07-2012, 10:44
Bijgewerkt op: 13-11-2023, 17:08
Voor 4 personen
- klein kalfsgebraad
- 2 rauwe bieten
- 8 plakken coppa
- 5 verse, gehakte hazelnoten
- olijfolie
- peper en zout
- 4 blaadjes laurier
- 4 el hazelnootolie
- 2 gekookte bieten
Bereiding
- Verwarm de oven op 200°C. Snij het gebraad in schijven. Snij de rauwe bieten in fijne plakken. Voeg tussen elk stuk versneden vlees enkele schijven rode biet, 2 plakken coppa en gehakte hazelnoot.
- Bind het gebraad terug op en doe in een geoliede ovenschotel. Werk af met peper en zout en enkele blaadjes laurier, en overgiet met 2 el hazelnootolie. Zet het gebraad 45 minuten in de oven.
- Voor de bietendip: mix de 2 gekookte bieten tot een fijne zalf en voeg er langzaam 2 lepels hazelnootolie bij. Werk af met zout en peper uit de molen. Serveer deze dip apart bij het kalfsgebraad.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier