Kalfsgebraad met rode biet en coppa

kalfsgebraad
Voor 4 personen
  • klein kalfsgebraad
  • 2 rauwe bieten
  • 8 plakken coppa
  • 5 verse, gehakte hazelnoten
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 blaadjes laurier
  • 4 el hazelnootolie
  • 2 gekookte bieten
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 200°C. Snij het gebraad in schijven. Snij de rauwe bieten in fijne plakken. Voeg tussen elk stuk versneden vlees enkele schijven rode biet, 2 plakken coppa en gehakte hazelnoot.
  2. Bind het gebraad terug op en doe in een geoliede ovenschotel. Werk af met peper en zout en enkele blaadjes laurier, en overgiet met 2 el hazelnootolie. Zet het gebraad 45 minuten in de oven.
  3. Voor de bietendip: mix de 2 gekookte bieten tot een fijne zalf en voeg er langzaam 2 lepels hazelnootolie bij. Werk af met zout en peper uit de molen. Serveer deze dip apart bij het kalfsgebraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content