Rog met kappers en hazelnootboter

6ece25931b4bb780ef89ba427fdfec9d ©

Het vlees van de rog is mager en heeft een stevige textuur. Een verse rog is lichtroze van kleur. Die verandert naar wit tijdens de bereiding.

Het vlees van de rog is mager en heeft een stevige textuur. Een verse rog is lichtroze van kleur. Die verandert naar wit tijdens de bereiding.

Voor 4 personen

4 roggenvleugels van 200 g elk

boter

witte peper en zout

4 el kappers

gekookte aardappelen, brood of frieten

Bereiding

1. Spoel de vleugels schoon en pocheer ze 3 min. in lichtgezouten water. Het water mag net niet koken. Haal de vleugels uit de pan, laat ze uitlekken en bak ze verder gaar in ruim boter in een pan met antiaanbaklaag. Kruid met peper en zout. Haal de vis eruit en laat het bakvocht bruinen tot de typische hazelnootkleur.

2. Schik de vleugels op borden. Doe de kappers met sap bij de boter en giet de schuimende saus op de vlerken. Serveer onmiddellijk met gekookte aardappelen, brood of frieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content