Kippenboutjes met barbecuesaus en koolsla

Voor 4 personen
  • 8 kippenboutjes
  • 1 ui, 1 teen knoflook
  • 8 el ketchup
  • 1 el donkerbruine suiker
  • 1 el honingmosterd
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el fijngehakte rozemarijn
  • volkorenpita, in reepjes
Koolsla
  • 250 g wittekool
  • 2 wortelen
  • 1/2 rode appel
  • een handvol blauwe rozijnen
  • 2 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • zwarte peper
  • handvol amandelschilfers

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200°C. Maak 2 à 3 inkepingen in elk kippenboutje. Snipper de ui fijn, pers de knoflook. Meng met de resterende ingrediënten. Voeg de kip toe en meng met de marinade. Zet 30 minuten koel weg.
  2. Bak 40 minuten in de oven; draai de kip af en toe om. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Geef er pitareepjes bij.
  3. Halveer de kool en verwijder de harde kern. Snij in fijne reepjes. Schil en rasp de wortel. Verwijder het klokhuis van de appel en rasp de appel grof. Meng alles door elkaar. Voeg de rozijnen toe. Roer de mayonaise en yoghurt door elkaar. Kruid met peper. Maak er de koolsla mee aan. Zet een nacht koel weg.
  4. Rooster de amandelschilfers. Werk er de koolsla mee af. Serveer de koolsla bij de kippenboutjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content