Kippenboutjes met barbecuesaus, koolsla met rozijnen

2466023

Voor 4:

Kippenboutjes met barbecuesaus, koolsla met rozijnen

Voor 4:

8 kippenboutjes

1 ui, 1 teen knoflook

8 el ketchup

1 el donkerbruine suiker

1 el honingmosterd

1 el worcestersaus

1 el fijngehakte rozemarijn

volkorenpitta, in reepjes, om te serveren

Koolsla:

250 g wittekool

2 wortelen, 1/2 rode appel

een handvol blauwe rozijnen

2 el mayonaise, 1 el yoghurt

zwarte peper

een handvol amandelschilfers

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak 2 à 3 inkepingen in elk kippenboutje. Snipper de ui fijn, pers de knoflook. Meng met de resterende ingrediënten. Voeg de kip toe en meng met de marinade. Zet 30 minuten koel weg. Bak 40 minuten in de oven; draai de kip af en toe om. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Geef er pittareepjes bij.

Halveer de kool en verwijder de harde kern. Snij in fijne reepjes. Schil en rasp de wortel. Verwijder het klokhuis van de appel en rasp de appel grof. Meng alles door elkaar. Voeg de rozijnen toe. Roer de mayonaise en yoghurt door elkaar. Kruid met peper. Maak er de koolsla mee aan. Zet een nacht koel weg. Rooster de amandelschilfers. Werk er de koolsla mee af. Serveer bij de kippenboutjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content