Oosterse wokschotel

8bd6d74f0097fc75bf0f88bd0707379e

Snel, lekker, gezond en vegetarisch. Alles wat je maar wilt in één bowl.

50 g prei

50 g rode paprika

1 courgette

150 g sojascheuten

150 g rucola

1 bloemkool

250 g champignons

kerriepoeder

peper

zout

olijfolie

Bereiding

1. Snijd de prei fijn. Snijd de courgettes en paprika in blokjes. Hak de rucola fijn (gebruik het als een vers kruid). Snijd de champignons in schijfjes.

2. Breek de bloemkool in stukken. Kook de bloemkool tot ze zacht is, niet te zacht, want we willen niet dat ze uiteenvalt in de wokpan.

3. Zet een wokpan op het vuur, doe er een scheut olijfolie in en laat opwarmen. Voeg de prei eerst toe en laat die even sudderen. De champignons mogen er dan bij. Voeg de courgettes en de gekookte bloemkool toe wanneer de champignons een lichtbruine kleur hebben. Blijf goed roeren, want een wokpan moet gloeiend heet zijn. Als je dan even niet roert, kleeft alles aan de pan.

4. Kruid bij naar eigen smaak met peper, zout en kerriepoeder. Niet te veel, je kunt beter proeven, bijvoegen en nog eens proeven. Dan mag de rucola erbij, even goed roeren en de pan mag van het vuur.

5. Aangezien de rode paprika en de sojascheuten rauw moeten worden gegeten, voeg je die er nu pas bij. Ze nemen de warmte op van de andere groenten, maar worden zelf niet gekookt of gebakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content