Recepten Recepten Tournée Minérale Mocktail Marie Claessens van TheMocktailclub was op zoek naar alternatieven voor zoete frisdranken. Ze stelde een speciale Tournée Minérale Mocktail - een niet-alcolholische cocktail - samen naar aanleiding van de Tournée Minérale.
Recepten Recepten Broccolisoep met gebakken kabeljauw en Maltaisesaus De broccolisoep nappeer je met een Maltaisesaus, dat is een Hollandse saus die je losklopt met citroen- en sinaasappelsap en afwerkt met de zeste.
Recepten Recepten Gevuld kalfsgebraad met kool, champignons en mozzarella Een sneetje kalfsgebraad, mooi gevuld met een mix van savooikool, champignons en ui, afgewerkt met fijngehakte peterselie en gebakken citroenen. Een geslaagd gerecht.
Recepten Recepten Varkensgebraad met gedroogd fruit en knolselderiepuree Geef het klassieke varkenshaasje en lekkere twist door het te vullen met in armagnac gedroogde vruchten.
Recepten Recepten Gevulde kalfskoteletten met foie gras, aardappelen en dooierzwammen Ingrediënten Voor 4 personen
Recepten Recepten Rode curry met eend en lychees Opgelet: dit curryrecept is behoorlijk pittig. Als je niet zo van pikant houdt, laat je de extra chilipeper beter achterwege.
Recepten Recepten Lychee-chililimonade Een erg verfrissende lychee-chililimonade, die dankzij de pittige peper net dat tikkeltje interessanter wordt.
Recepten Recepten Lychee Martini Denk Martini, maar dan een tikkeltje zoeter en kruidiger. Een erg gemakkelijke, en toch verfijnde cocktail.
Recepten Recepten Chutney van witloof, chili en ananas met gebakken varkenskoteletten Deze chutney van witloof, chili en ananas met gebakken varkenskoteletten serveer je met een aardappelbereiding naar keuze of met frieten.
Recepten Recepten Gestoofd witloof met sinaasappel en gebakken kipfilet Het witloof wordt gestoofd in boter en sinaasappelsap. Geserveerd met kip en puree is dit een lekker en verrassend gerecht.
Recepten Recepten Gestoofd witloof met gebakken schelvis, sherrysaus en waterkers Schik het witloof wild op de borden en leg de vis erbij. Het mag er een beetje nonchalant uitzien. De smaak is dat allerminst.
Recepten Recepten Winterse groenteschotel met kalfsgehakt Koude dagen? Dit is een klassieker waarmee je zult scoren.
Recepten Recepten Witloof met roomsaus, ham en truffelvinaigrette Gestoofd witloof met roomsaus, gekookte ham en zwarte truffelvinaigrette: alle ingrediënten op en rond een beboterde toast. Wat een festijn.
Recepten Recepten Mango-kokoskoekjes van Sandra Bekkari Mango-kokoskoekjes: een handig recept van Sandra Bekkari waarmee je naar hartenlust kunt variëren en experimenteren.
Recepten Recepten Witloofsoep met gekaramelliseerde appel, gestoofd witloof en spek Geniet van deze gladde soep met een reeks originele garnituren. Makkelijk en lekker.
Recepten Recepten Soep van geroosterde wortel en venkel met gember Een recept uit Nooit meer diëten deel 3 van Sandra Bekkari.
Recepten Recepten Homemade cruesli met chocolade Ingrediënten 100 g + 50 g hazelnoten 250 g (glutenvrije) havervlokken 2 el kokosolie 2 el acaciahoning (of agavesiroop) 6 el water 50 g pure chocolade (70% cacao), in stukjes Bereiding Verwarm de oven voor op 160 °C. Mix 100 g hazelnoten in de blender of in een keukenrobot. Mix tot je meel hebt (niet […]
Recepten Recepten Appelbollen Voor een appelbol verwijder je eerst het klokhuis, waarna je de vrucht vult met kaneel, boter en suiker en inpakt in bladerdeeg. Soms worden voor de vulling ook rozijnen gebruikt, al dan niet geweekt in likeur.
Recepten Recepten Gestoomde skrei met kruidige zoete aardappelpuree Skrei is een kabeljauwsoort met een bijzonder zachte smaak en stevig wit vlees.
Recepten Recepten Gestoomde prei met olijvendressing en eiermimosa De typische smaak van prei blijft goed behouden door hem te stomen. Voeg laurier en citroen toe aan het kookwater en de groente krijgt nog meer smaak.
Recepten Recepten Fonduta met eekhoorntjesbrood, truffel en pompoen Fonduta is Italiaanse smeltkaas. Die kun je ook vervangen door Maredsous of gruyère. In een handomdraai maak er dit feestelijke vegetarische gerecht mee.
Recepten Recepten Fondue van Saint-Marcellin met vijgenconfit en minigroenten Een oogstrelend voorgerecht dat ook de smaakpapillen zal behagen.
Recepten Recepten Japanse fondue met wagyurund en paddenstoelen Je gasten garen het rundvlees in de hete groentebouillon en dopen het daarna in de ponzusaus. Ook de groenten en de tofoe uit de bouillon worden opgelepeld.
Recepten Recepten Warme oester met aardappelpuree en romanesco Een recept van Laurent Smallegange van restaurant Spetters.
Recepten Recepten Oester met salade van komkommer en quinoa Een recept van Laurent Smallegange van restaurant Spetters.
Recepten Recepten Gefermenteerde knolseldertagliatelle met een karne- of vegan melksausje en geraspte walnoot en kastanjes Dit originele voorgerecht zal door al je gasten - zowel vegan als niet vegan - gewaardeerd worden.
Recepten Recepten Gevulde pompoen uit de oven met veenbessensaus 1 gevulde butternut pompoen per 3 personen
Gefermenteerde knolseldertagliatelle met een karne- of vegan melksausje en geraspte walnoot en kastanjes Per 6 personen:
Recepten Recepten Varkenswang, truffelaardappelchips, mango en picklescrème Materiaal: stoofpot met deksel, friteuse, mandoline, keukenpapier, kom.
Recepten Recepten Gemarineerde komkommer, zalmtartaar, haringeitjes Materiaal: kom, mes, plank, kleine serveerring, platte glazen kom.
Recepten Recepten Bresse kippenvleugels, gerookt spek, zure tomatensaus, gremolata Materiaal: 1 kookpot, braadpan, 1 vuurvaste schotel, borstel, oven, rasp.
Recepten Recepten Risotto met camembert en zwarte truffel Een risotto is snel en gemakkelijk na een lange werkdag. Met schaafsels zwarte truffel erop wordt het zelfs een feestelijk maal.
Recepten Recepten Sint-jakobsnoten met camembertsabayon en koraaltoastjes Deze zalige combinatie van smaken is zeker het proberen waard. Het koraal van de sint-jakobsnoten gebruik je om de toastjes mee te besmeren.
Recepten Recepten Ravioli met spinazie, duxelle van champignons en kreeftenschuim Een mooi en bijzonder smakelijk gerechtje met spinazie en champignons. De opgeschuimde kreeftensaus geeft er een feestelijke tint aan.