Sint-jakobsnoten met camembertsabayon en koraaltoastjes

5955717

Deze zalige combinatie van smaken is zeker het proberen waard. Het koraal van de sint-jakobsnoten gebruik je om de toastjes mee te besmeren.

Deze zalige combinatie van smaken is zeker het proberen waard. Het koraal van de sint-jakobsnoten gebruik je om de toastjes mee te besmeren.

Voor 4 personen

  • 3 eierdooiers
  • 40 cl Normandische cider
  • 12 sint-jakobsnoten
  • hazelnotenolie
  • 8 sneetjes stokbrood
  • 20 g boter
  • 1/3 camembert

Bereidingswijze:

1. Verwarm de ovengrill voor.

2. Klop de eierdooiers op met 2 eetlepels koud water en een snuifje zwarte peper. Verhit de cider in een pannetje en laat inkoken met een derde. Giet bij de opgeklopte eierdooiers en klop op in een bain-marie tot de sabayon indikt.

3. Maak de sint-jakobsnoten schoon en verwijder het koraal. Plet het laatste met een scheut hazelnotenolie, kruid met peper en bestrijk er de sneetjes stokbrood mee. Rooster onder de grill.

4. Bak de sint-jakobsnoten 1 minuut aan elke kant in een braadpan met de boter.

5. Verwijder de korst van de camembert en snijd de kaas in kleine blokjes. Voeg toe aan de sabayon.

6. Serveer de sint-jakobsnoten met de cidersabayon en half gesmolten camembert.Werk af met de koraaltoastjes. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content