Gestoomde skrei met kruidige zoete aardappelpuree

© Getty

Skrei is een kabeljauwsoort met een bijzonder zachte smaak en stevig wit vlees.

Voor 4 personen

  • 700 g zoete aardappelen
  • 1 tl gemalen komijn
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 4 x 125 g skrei
  • 1 bosje koriander
  • een kneepje citroensap
  • 1-2 tl harissa (Marokkaanse chilipasta)
  • 4 el olijfolie
  • broccolischeuten, voor de afwerking
  • versgemalen zwarte peper en zout
Bereiding
  1. Schil en snijd de zoete aardappelen in stukken. Leg in een stoommandje, sprenkel er de komijn over en leg er de ongepelde tenen knoflook naast. Voeg de hele specerijen toe aan het kookwater en stoom de zoete aardappelen 10 min.
  2. Verwijder de knoflook en leg de vis op de zoete aardappelen. Stoom nog 10 min. Haal nadien de vis voorzichtig uit het stoommandje en houd warm.
  3. Pureer de zoete aardappelen met de uitgeknepen knoflook, de koriander, citroensap en harissa naar smaak, en de helft van de olijfolie.
  4. Verdeel de zoete aardappelpuree over 4 borden en schik er de skrei op. Werk af met de rest van de olijfolie en de broccolischeuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content