
Witloofsoep met gekaramelliseerde appel, gestoofd witloof en spek
Geniet van deze gladde soep met een reeks originele garnituren. Makkelijk en lekker.
Geniet van deze gladde soep met een reeks originele garnituren. Makkelijk en lekker.
Voor 4 personen
- 1 kg witloof
- 1 grote ui
- 3 l kippenbouillon
- peper en zout
Voor het garnituur
- 2 stronken witloof
- boter
- peper en zout
- 100 g spekrepen
- 6 el broodkorsten
- 1 appel
- 2 el suiker
- vers bieslook
Bereiding
1. Snijd het witloof grof en spoel onder koud stromend water. Snijd de ui fijn en doe bij het witloof. Fruit 2 min. in een droge pan, voeg de bouillon toe en kook gaar. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout.
2. Trek de bladeren van het witloof en stoof gaar in boter. Kruid bij.
3. Bak de spekrepen krokant in boter. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Bak de broodkorsten in boter en laat uitlekken.
5. Snijd de appel in kleine dobbelstenen en bak kort in boter met de suiker.
6. Serveer alles in de soep en werk af met vers bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier