Recepten Recepten Coupe maison: 30 recepten voor ijsjes World Icecream Day of niet: elke reden is goed voor een bolletje of twee. Eigenhandig gedraaid vanille-ijs, frisse granita, frisco’s waar vol ongeduld naar wordt uitgekeken of huisgemaakte citroensorbet: met deze recepten maak je zelf de lekkerste ijsjes.
Pronkstuk op de picknick: varkensrollade met persillade en radicchio met prinsessenboontjes Echt uitpakken op je volgende potluck of picknick doe je met dit handige meeneemgerecht. Bovendien is deze rollade eenmaal afgekoeld nóg smakelijker.
Samen brood breken: neem deze chopped fattoush mee naar de volgende picknick Staat er binnenkort een zomerse picknick op de planning? Deze chopped fattoush laat zich makkelijk inpakken en meenemen.
Breng kleur en crunch naar de picknick: salade van gekookte granen met rode biet en pecannoten Elke zomerse picknick heeft baat bij een frisse salade. En die hoeft zeker niet inspiratieloos te zijn. Kijk maar naar deze smaak- en kleurbom.
Drankje om te delen: pittige punch op basis van huisgemaakte shrub van rode vruchten Een zomerse picknick is niet compleet zonder een grote kan limonade of punch. Je gezelschap echt verrassen doe je door je eigen shrub te maken van seizoensfruit en er deze pittige punch mee te brouwen.
Voor de zoete zomeravond: nectarines met romige mascarpone en koekjescrunch Je picknick loopt ten einde, maar iedereen snakt nog naar een zoete afsluiter. Door snel wat mascarpone en zomerfruit te combineren met een gekruimeld koekje, krijg je het perfecte zomertoetje.
Recepten Recepten Vanop je eiland: 30 recepten uit de Griekse keuken De Griekse keuken werkt zich de laatste tijd opnieuw in de kijker, en terecht: wie er ooit op een eiland vertoefde weet dat ze de erkenning verdient. Van de Cycladen, Dodekanesos en Sporaden tot Kreta: 30 recepten vanop je favoriete Griekse eiland.
Recepten Recepten Past altijd: 30 recepten voor pastasalade Pasta is altijd een goed idee, ook – en zeker bij warmer weer - als koud gerecht. Voor bij de barbecue, op een picknick of als zomerse maaltijd: dertig recepten voor pastasalade.
Recepten Recepten Zoete zonneklopper: 30 desserts met aardbeien Ook aardbeien lopen rood aan als ze lang in de zon hangen. In juli is het aardbeienseizoen op z’n hoogtepunt, wat wil zeggen dat je nu de beste lokaal gekweekte exemplaren vindt. Geurig en zoet, voor meer dan geslaagde desserts met aardbeien.
Recepten Recepten Hou het hoofd koel: 30 keer homemade icetea en andere frisse drankjes Bij deze tropische temperaturen is een zelfgemaakte icetea, limonade of punch altijd een opkikker. Laaf de dorstigen met deze 30 recepten voor frisse homemade drankjes.
Grieks en goddelijk: zo maak je moussaka Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week staat er een zelfgemaakte moussaka met Griekse salade op het menu.
Recepten Recepten Vamos a tapear: 30 recepten voor tapas Op de derde donderdag van juni wordt International Tapas Day gevierd. Of toch in de rest van de wereld, in Spanje is het al elke dag Tapasdag. Grijp de gelegenheid aan om aan de slag te gaan met deze recepten voor tapas.
Cocktail met een kick: spicy margarita Om zijn liefde voor hotsaus met zo veel mogelijk mensen te delen schreef Freek Raijmakers, oprichter van webshop Heatsupply, een kookboek vol pittige recepten. Hier vind je zijn recept voor een spicy margarita.
Dip met pit: recept voor kibbeling met pikante remouladesaus Om zijn liefde voor hotsaus met zo veel mogelijk mensen te delen schreef Freek Raijmakers, oprichter van webshop Heatsupply, een kookboek vol pittige recepten. Hier vind je zijn recept voor kibbeling met pikante remouladesaus.
Zinderend zuiders: pasta al limone met hotsaus Om zijn liefde voor hotsaus met zo veel mogelijk mensen te delen schreef Freek Raijmakers, oprichter van webshop Heatsupply, een kookboek vol pittige recepten. Hier vind je zijn recept voor pasta al limone met hotsaus.
Klassieker op z’n kop: tarte tatin met tomaat, tijm en geitenkaas Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: bakken met verse tomaten voor een kraakverse tarte tatin.
Recepten Recepten On a roll: 30 keer zelf sushi maken Om de kinderen bezig te houden, omdat je er heel veel zin in hebt of omdat het op 18 juni International Sushi Day is: 30 recepten om maki, temaki, tataki, sashimi of nigiri te maken.
Mond vol Thais: zo maak je gestoomde vissoufflé met rode curry De Thaise keuken naar je eigen eetkamer halen doe je best met het recept van een Thaise chef. Wij vroegen aan chef Kenika van restaurant Paaksoi om enkele authentieke recepten, zoals deze hor mok pla, oftwel gestoomde vissoufflé met rode curry.
Traditioneel en toegankelijk: zo maak je Thaise gewokte kip met cashewnoten De Thaise keuken naar je eigen eetkamer halen doe je best met het recept van een Thaise chef. Wij vroegen aan chef Kenika van restaurant Paaksoi om enkele authentieke recepten, zoals deze kai pad med ma-muang, oftwel gewokte kip met cashewnoten.
Vis op de plank: zo maak je een lauwe salade van aardappelen met warmgerookte makreel en mierikswortelsaus Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week steken we de barbecue aan.
Punten scoren: zo maak je thuis de ultieme pizza margherita Journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans ging op zoek naar het perfecte recept voor de pizza margherita. Het resultaat van zijn onderzoek deelt hij hier met plezier.
Italiaanse zondagsklassieker: zo maak je braciola Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: braciola, de Italiaanse versie van onze blinde vink, en een klassieker die vaak geserveerd wordt tijdens de traditionele familiemaaltijd op zondag.
Culinair Culinair Zonnig met grote kans op BBQ: probeer het veggie barbecuemenu van Seppe Nobels Wie Seppe Nobels een beetje kent, weet dat je van hem geen merguez op de grill hoeft te verwachten. Groenten staan bij de chef centraal, en dat is niet anders bij dit gastronomische veggie barbecuemenu waarbij lokale seizoensgroenten op de rooster gaan.
Recepten Recepten Het zonnetje in huis: 30x zomerpasta Leent de temperatuur zich niet tot zwoele barbecues en frisse salades, dan zet je met zuiderse recepten en seizoensgebonden ingrediënten alsnog de zon op tafel. Deze bordjes zomerpasta zijn als een zonnestraal op een druilerige dag.
De betere boter: zo maak je 'black salt' van broodkorsten zoals restaurant Neon In restaurant Neon in Lier zoekt chef Nils Proost naar manieren om zoveel mogelijk zero-waste te koken. Het leverde hem een groene en rode Michelinster op. Met dit recept kan je zelf thuis aan de slag. Proost: ‘Elke dag hebben we brood over. Omdat we dat niet verloren willen laten gaan, creëerden we een miso …
Verloren brood voor gevorderden: zo maak je smoutebollen van sandwichresten In restaurant Neon in Lier zoekt chef Nils Proost naar manieren om zoveel mogelijk zero-waste te koken. Het leverde hem een groene en rode Michelinster op. Met dit recept kan je zelf thuis aan de slag. Proost: ‘Als onze patissier Loic na het weekend sandwiches overhad, verraste hij zijn kinderen altijd met "smoutebollen" gemaakt van …
Zero-waste koken zoals restaurant Neon: bloemkoolhapje van blad tot steel In restaurant Neon in Lier zoekt chef Nils Proost naar manieren om zoveel mogelijk zero-waste te koken. Het leverde hem een groene en rode Michelinster op. Met dit recept kan je zelf thuis aan de slag. Proost: ‘Van bloemkool zijn alle delen eetbaar, van de nerven tot de stam. Meestal worden de buitenste bladeren er …
Gegrilde lente-ui met appel en blauwe kaas Lente-ui van de grill met appelsalsa en blauwe kaas: een recept uit het veggie barbecuemenu van groentechef en Bio-Planet ambassadeur Seppe Nobels.
Spitskool op de barbecue Spitskool op de barbecue is een vegan gerecht uit het veggie barbecuemenu van groentechef en Bio-Planet ambassadeur Seppe Nobels.
Gegrilde courgette met mostarda van courgette en abrikozen Courgette op de barbecue met een zonnige compote: een recept uit het veggie barbecuemenu van groentechef en Bio-Planet ambassadeur Seppe Nobels.
Heerlijk verfrissend: Mexicaanse watermeloendrank Deze Mexicaanse watermeloendrank is dorstlessend, een echte smaakbom en maak je bovendien in een handomdraai.
Kom vol texturen: zo maak je een gemengde salade met gefrituurde tortillarepen Een salade hoeft niet saai te zijn, dat bewijst deze Mexicaanse ensalada. Deze kom vol frisse smaken, wordt extra opgeleukt door krokant gefrituurde tortillarepen.
Mond vol Mexico: recept voor chilaquiles met kip Deze Mexicaanse klassieker is eenvoudig te maken, mits je de juiste ingrediënten weet te vinden. De smaak van deze chilaquiles con pollo is een tripje naar de speciaalzaak helemaal waard.
Alle vrolijkheid op een stokje: maak zelf ijsjes van avocadoroom De gloednieuwe Knack Weekend Koken staat volledig in het thema van de authentieke Mexicaanse keuken. Je vindt er onder andere dit recept voor ijsjes van avocadoroom, oftwel paletas de aguacate, in terug.
De smaak van het seizoen: zo maak je gegrilde asperges met citroenkip en burrata Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week, nu het het seizoen is, een smakelijk gerecht met asperges, citroenkip, burrata en dragonolie.
Recepten Recepten De betere burger: 35 recepten voor Wereldburgerdag Wereldburgerdag is geen internationale hulde aan de democratie of solidariteit, wel het moment waarop de hamburger een pedestal krijgt. Vis, vlees, veggie of vegan: 35 recepten voor de betere burger in een broodje.
Recepten Recepten Meimaand – eimaand: 30x tortilla, frittata of omelet ‘In mei legt elke vogel een ei’ klopt allang niet meer. Gelukkig zijn er wel het hele jaar door kippeneieren te krijgen om deze recepten voor tortilla, frittata en omelet uit te proberen.
Recepten Recepten Proef de finale van De Mol: 30 Siciliaanse gerechten Sicilië is niet alleen het fascinerende decor van De Mol 2024. Het bevallige eiland heeft namelijk een schitterende lokale keuken. Granita, pasta alla norma, involtini of arancini: met deze Siciliaanse gerechten bekijk je de finale met extra inlevingsvermogen.
Surf-and-turf met durf: zo maak je gevulde pijlinktvis met merguez en chermoula Kom uit je culinaire comfortzone en maak dit weekend deze surf-and-turf met de lekkerste marinade uit de Algerijnse en Marokkaanse keuken.
Italië met een scheutje Provence: frisse risotto met pastis Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: een frisse risotto met venkel en een vleugje pastis.
Recepten Recepten Draai de lente in een rolletje: 25 recepten voor springrolls Het klinkt en ziet eruit alsof je de lente in een rolletje hebt gedraaid. Toch als je ze vult met verse voorjaarsgroenten, maar je kunt er vele kanten mee uit. Zoete loempia’s, vegan lenterolletjes en zelfs een Baskisch geïnspireerde variant: 25 recepten voor springrolls.
Fris-zure Griekse stoofschotel: fricassee van lamsschenkel met ingelegde citroen De Griekse keuken is aan een welverdiende revival bezig. Dit recept voor fricassee van lamsschenkel met ingelegde citroen vind je in het gloednieuwe kookboek van Georgina Hayden. In Grieks! deelt ze recepten die ze zelf elke dag thuis maakt.
Krokant én smeuïg: zo maak je baklava-cheesecake De Griekse keuken is aan een welverdiende revival bezig. Dit recept voor baklava-cheesecake vind je in het gloednieuwe kookboek van Georgina Hayden. In Grieks! deelt ze recepten die ze zelf elke dag thuis maakt.
Falafel op z’n Grieks: keftedes van kikkererwten en kruiden De Griekse keuken is aan een welverdiende revival bezig. Dit recept voor keftedes van kikkererwten vind je in het gloednieuwe kookboek van Georgina Hayden. In Grieks! deelt ze recepten die ze zelf elke dag thuis maakt.
Recepten Recepten Meer dan moussaka: 4 chefs met Griekse roots over de renaissance van hun keuken De lang verwaarloosde Griekse keuken ontpopt zich tot rijzende ster in de gastronomie.
Graag traag garen: recept voor buikspek met groene lentesalade Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we traag gegaard buikspek met een groene lentesalade en frambozenvinaigrette.
Recepten Recepten Hulde aan de leukste lentegroente: 30 recepten met radijs Verse radijsjes zeggen zo hard ‘lente’ dat ze een podium verdienen. Van een simpele Brusselse boterham met plattekaas tot topcreaties van sterrenchefs: hulde aan de radijs in 30 recepten.
Verfrissend lentesoepje: groene gazpacho met radijs en citrusdressing Met @toosplantbasedfood toont Toos Vergrote op Instagram dat plantaardig koken niet moeilijk hoeft te zijn. Voor Knack Weekend kiest Toos haar favoriete seizoensgroenten om smakelijke, plantaardige lenterecepten op tafel te zetten. Dit is haar gazpacho met een twist.
Kraakverse lentetaart: galette met aardappel, bloemkool en dille Met @toosplantbasedfood toont Toos Vergote op Instagram dat plantaardig koken niet moeilijk hoeft te zijn. Voor Knack Weekend kiest Toos haar favoriete seizoensgroenten om smakelijke, plantaardige lenterecepten op tafel te zetten. Dit is haar galette met aardappel, bloemkool en dille.
Midden-Oosters dessert met een Belgische twist: muhalebbi met appelstroop en rabarber Met @toosplantbasedfood toont Toos Vergrote op Instagram dat plantaardig koken niet moeilijk hoeft te zijn. Voor Knack Weekend kiest Toos haar favoriete seizoensgroenten om smakelijke, plantaardige lenterecepten op tafel te zetten. Dit is haar versie van Midden-Oosterse muhalebbi.
Recepten Recepten Lekker in laagjes: 25 recepten voor lasagne Dat lasagne meer kan zijn dan de traditionele bechamel- en bolognesesaus bewijzen deze recepten. Vis, veggie, vlees of zoet: in laagjes wordt alles lekkerder.