De smaak van het seizoen: zo maak je gegrilde asperges met citroenkip en burrata

© Bram Debaenst

Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te ­proberen. Deze week, nu het het seizoen is, een smakelijk gerecht met asperges, citroenkip, burrata en dragonolie.

Voor dit recept ga je op zoek naar kipkoteletten. Een kipkotelet is een stukje kip, gesneden uit de bovenpoot, met botje. Een heerlijk mals en sappig stukje van de kip waar het vel nog aan hangt.

Voor 4 personen
1 kg kipkoteletten
500 g witte asperges
1 biocitroen (rasp en sap)
2 bolletjes burrata
80 g ongezouten pistache­noten
1 takje dragon voor de afwerking
Voor de dragonolie:
2 takjes verse dragon
1 teentje knoflook
100 ml extra vierge olijfolie
Peper en zout

1. Schil de asperges en verwijder het houtachtige uiteinde.

2. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Marineer de kipkoteletten in een kom met citroenrasp, citroensap, peper en zout. Laat ze minstens 15 minuten marineren.

3. Meng de verse dragonblaadjes, knoflook, olijfolie, zout en peper in een blender of keukenmachine tot een gladde olie.

4. Gril de gemarineerde kipkoteletten op de voorverwarmde grill tot ze gaar zijn, ongeveer 6 à 8 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Zorg ervoor dat de kip volledig gaar is.

5. Gril de asperges beetgaar en kruid met peper en zout. Rooster ondertussen de pistachenoten en hak ze grof.

6. Leg de gegrilde citroenkip op de borden en schik er de asperges over. Verdeel de burrata over de asperges en werk af met dragonolie en enkele blaadjes dragon en pistachenoten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content