Maki rolls & sashimi sticks

Maki rolls & sashimi sticks
© Getty
Maki rolls
  • 300 g gekookte sushirijst (bereiding zie verpakking)
  • 6 norivellen
  • 150 g tonijn
  • 4 gerookte palingfilets
  • 2 eetlepels zalmeitjes
  • 1 gele wortel, geschild
  • 1 paarse wortel, geschild
  • 1/2 komkommer, geschild
  • ingelegde Japanse gember (gari)
  • wasabi en sojasaus
Sashimi
  • 200 g tonijn
  • 1 handvol wasabi-erwten
  • 2 eetlepels furikake (Japans kruidenmengel)
  • sojasaus
  • ingelegde Japanse gember (gari)
  • satéstokjes
Bereiding
  1. Snij de tonijn voor de ‘maki rolls’ in vingerdikke repen. Snij de wortelen in superdunne lange reepjes. Snij de komkommer in de lengte in tweeën. Schraap de zaadjes eruit met een koffielepel en snij de komkommer vervolgens ook in superdunne reepjes.
  2. Verdeel de rijst over de norivellen. Leg op 2 vellen tonijn en zalmeitjes en rol strak op. Leg op 2 andere vellen de groenten en rol op. Leg op de 2 laatste vellen de gerookte paling en rol op. Laat de makirollen even rusten vooraleer ze in schijfjes te snijden.
  3. Snij voor de sashimi de tonijn in dunne schijfjes (5 mm). Plet de wasabi-erwten grof. Meng de sushikruiden met de erwtjes in een kom. Bestrijk één kant van de tonijnplakjes lichtjes met sojasaus. Wentel de plakjes in de kruidenmix. Steek de tonijn mooi op stokjes. Plaats een stukje gember bovenop.
  4. Serveer de maki rolls met extra gember, wasabi en sojasaus op een plank of een mooi bord. Serveer samen met de sashimi sticks.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content