Makirollen en sashimistokjes

Voor de makirollen:

Voor de makirollen:

300 g gekookte sushirijst (bereiding zie verpakking)

6 norivellen

150 g tonijn

4 gerookte palingfilets

2 eetlepels zalmeitjes

1 gele wortel, geschild

1 paarse wortel, geschild

1/2 komkommer, geschild

ingelegde Japanse gember (gari)

wasabi en sojasaus

Voor de sashimistokjes:

200 g tonijn

1 handvol wasabi-erwten

2 eetlepels furikake (Japans sushikruidenmengel)

sojasaus

ingelegde Japanse gember (gari)

satéstokjes

Snij de tonijn voor de ‘maki rolls’ in vingerdikke repen. Snij de wortelen in superdunne lange reepjes. Snij de komkommer in de lengte in tweeën. Schraap de zaadjes eruit met een koffielepel en snij de komkommer vervolgens ook in superdunne reepjes.

Verdeel de rijst over de norivellen. Leg op 2 vellen tonijn en zalmeitjes en rol strak op. Leg op 2 andere vellen de groenten en rol op. Leg op de 2 laatste vellen de gerookte paling en rol op. Laat de makirollen even rusten vooraleer ze in schijfjes te snijden.

Snij voor de sashimi de tonijn in dunne schijfjes (5 mm). Plet de wasabi-erwten grof. Meng de sushikruiden met de erwtjes in een kom. Bestrijk één kant van de tonijnplakjes lichtjes met sojasaus. Wentel de plakjes in de kruidenmix. Steek de tonijn mooi op stokjes. Plaats een stukje gember bovenop.

Serveer de makirollen met extra gember, wasabi en sojasaus op een plank of een mooi bord. Serveer tegelijk de sashimistokjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content