Maki-sushi met surimi, tofu en sojascheuten

Maki-sushi met surimi, tofu en sojascheuten
© Getty
Voor 10 stuks
  • 1 norivel
  • 220 g gekookte en gekruide sushirijst
  • 110 g surimistaafjes
  • 70 g in sojasaus gemarineerde tofu
  • sojascheuten
  • fijngehakt bieslook
Bereiding
  1. Leg het vel nori op een sushimatje. Smeer er een laag rijst op van ongeveer 5 mm dik. Laat boven- en onderaan ongeveer 1 cm van het norivel vrij.
  2. Maak overlangs in het midden van de rijst een gleuf en leg er de surimi en tofu in. Rol de sushi dicht met behulp van het matje en zorg ervoor dat de vulling mooi in het midden zit.
  3. Snijd met een scherp fijn mes in plakjes, leg de maki plat en werk af met sojascheuten en fijngehakt bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content