Maki-sushi met surimi, tofu en sojascheuten

Nodig voor 10 stuks :

Nodig voor 10 stuks :

1 noriblad

220 g gekookte en gekruide sushirijst

110 g surimistaafjes

70 g in sojasaus gemarineerde tofu

sojascheuten

fijngehakt bieslook

Leg op een sushimatje, gemaakt van bamboe en essentieel voor het bereiden van maki-sushi, het blad nori. Smeer er een laag rijst op van ongeveer 5 mm dik. Laat boven- en onderaan ongeveer 1 cm van het noriblad vrij. Maak overlangs in het midden van de rijst een gleuf en leg er de surimi en tofu in. Rol de sushi dicht met behulp van het matje en zorg ervoor dat de vulling mooi in het midden zit. Snijd met een scherp fijn mes in plakjes, leg ze plat en werk af met sojascheuten en fijngehakt bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content