Lamskroontje met mosterdsaus en couscous met zomergroenten

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.
  • Moeilijkheid

Probeer eens een [lamskroontje met mosterdsaus en couscous met zomergroenten] in combinatie met de [Château du Trignon]’99, een zuidelijke Côtes du Rhône verkrijgbaar via www.delhaizewineworld.com

Voor 4 personen

een lamskroon (reken 3 à 4 koteletjes per persoon)

3 dl kalfsfond

2 koffielepels mosterd

4 el room

boter

200 g couscous

1 sjalot

olijfolie

250 g sluimererwten (peultjes)

1 vleestomaat

1 kleine aubergine

1 kleine courgette

1 wit van prei

1 teentje look

basilicum

marjolein

Bereiding

1. Versnipper het sjalotje en snijd de groenten in kleine dobbelsteentjes. Doe wat olijfolie in een pot en stoof de groenten beetgaar. Laat wat versneden basilicum en marjolein meestoven. Kruid met zout en peper.

2. Breng 3 dl gezouten water aan de kook en giet een scheutje olijfolie in de pan. Laat de couscous zo’n 10 minuten zwellen in het kokendhete water (met de pan van het vuur). Roer een klontje boter door de couscous.

3. Kook de peultjes beetgaar in gezouten water. Meng de gestoofde groenten onder de couscous en houd warm.

4. Snijd de lamskroon in koteletjes. Kruid het vlees met peper en knoflook en bak de koteletjes zo’n 3 minuten per kant in een mengeling van boter en olijfolie. Haal het vlees uit de pan, houd het warm en kruid met zout. Giet het bakvet af, zet de pan terug op het vuur, blus de warmte met kalfsfond en laat het vocht al roerende tot 2/3 inkoken. Doe de mosterd en de room bij de saus en kook de saus verder in. Indien gewenst kun je de saus van het vuur af opkloppen met klontjes koude boter. Breng op smaak met peper en zout.

5. Vul een met olie ingesmeerd potje met couscousmengeling en kiep het om op de warme borden. Schik de koteletjes en de sluimererwtjes rond de couscous en giet de saus uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content