Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 kleine kweeperen
  • 75 g boter, op kamertemperatuur
  • 4 el moscovadosuiker
  • 1 tl gemalen gember

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de kweeperen in de breedte en leg de helften in een ovenschaal. Meng de boter met de suiker en gember. Smeer de boter over de kweeperen en druppel enkele eetlepels water over het fruit. Zet de schaal 45 minuten in de oven tot de kweeperen zacht zijn. Dien de vruchten warm op met vanille- of gemberijs.

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de kweeperen in de breedte en leg de helften in een ovenschaal. Meng de boter met de suiker en gember. Smeer de boter over de kweeperen en druppel enkele eetlepels water over het fruit. Zet de schaal 45 minuten in de oven tot de kweeperen zacht zijn. Dien de vruchten warm op met vanille- of gemberijs.