Farandole van Belgische kazen

  • Moeilijkheid

Ook bij dit gerecht doet een Leffe Blond het uitstekend.

Pumpernikkelbrood

volkorenbrood

wit brood

Luikse perensiroop

50 gr geweekte rozijnen

80 gr Ch√Ęteau d’Arville kaas

80 gr Loo

80 gr Rubenskaas

40 gr Hervekaas

50 gr boter.

Afwerking :

1/2 krop rode sla

80 gr veldsla

40 gr knolselder

4 kleine tomaatjes

2 cl olie

2 cl citroensap

20 gr pistachenoten

1 eetlepel gehakte peterselie.

De geweekte rozijnen en de in blokjes gesneden kaas onder de boter mengen. De bekomen samenstelling in een vorm drukken en in de koelkast plaatsen tot het mengsel hard genoeg geworden is om te snijden.

De verschillende broden snijden. Met behulp van een uitsteekvorm ovale vormen uitduwen. Elk sneetje insmeren met Luikse stroop. De bekomen boterhammetjes beleggen met de kaasmengeling. De slasoorten zorgvuldig wassen, snijden en op smaak brengen met olie en citroensap.

Afwerking :

De kaasboterhammetjes in een waaiervorm op het bord schikken en versieren met de slasoorten en de kerstomaatjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content