Old Boy in Brussel: onberispelijke Aziatische gerechten met een Belgische toets

John Prigogine en Alaang Wichaiphum. © Diane Hendrikx

Een Brusselse bistro met een eigenzinnige kijk op de Aziatische keuken. Zo zou je Old Boy nog het best kunnen omschrijven.

Dat Old Boy wordt beschouwd als een van de interessantste restaurants van het moment hoeft niet meer te verbazen. Dat heeft natuurlijk te maken met de onberispelijke, onweerstaanbare gerechten. Alvast origineel is de aanpak om typisch Belgische ingrediënten op Aziatische wijze te verwerken.

Een belangrijke factor hierbij is het doordachte organigram waarop alles steunt. Yoth Ondara, kok in restaraunt Crab Club, geeft zijn zegen aan de recepten en de samenstelling van het team.

Ik ben geen kok, maar ik ben al heel lang gepassioneerd door de Aziatische keuken. Dat is mijn DNA.

Vlak daaronder bevindt zich Alaang Wichaiphum, de 26-jarige chef-kok die werd geboren in Thailand en opgroeide in Italië, wat al meteen de ongeëvenaarde risotto verklaart. Hij staat dag na dag achter het fornuis, met als resultaat onder meer excellente wontons met zwarte bloedworst, bao van pekingeend en gegrilde steak met satésaus. Deze meester-kok beknibbelt alvast niet op de gastronomische hoogstandjes.

Dan is er nog de 37-jarige John Prigogine, de inspiratiebron voor dit project. Na zijn studie aan de Solvay School of Economics and Management en een tussenstop in de reclame- en filmwereld koos hij voluit voor de restaurantsector. ‘Ik ben geen kok, maar ik ben al heel lang gepassioneerd door de Aziatische keuken. Dat is mijn DNA, het behoort tot mijn persoonlijke geschiedenis, want ik ben goed thuis in de Thaise en de Chinese keuken en de bijbehorende smaken en codes’, aldus de Thaise Belg. Hij zorgt voor de creatieve culinaire touch en laat zich daarbij inspireren door specifieke gerechten die hij leerde kennen in diverse restaurants die hem na aan het hart liggen, in Londen, Parijs, Hongkong en elders.

Zijn we daarmee rond? Nee. In de schaduw, maar niet minder belangrijk, treffen we éminence grise Xavier Shen. De veelzijdige Franse Taiwanees is de trouwe partner die altijd op de achtergrond blijft, maar wel meegeniet van dit verbluffende succes.

Old Boy

Tenbosstraat 110, 1050 Brussel, 02 544 15 55 (geen reservatie).

Oldboyrestaurant.be

Partner Content