Nieuwe Duvel Tripel Hop met nieuwe hopsoort gelanceerd

© Duvel

Duvelliefhebbers kunnen zich in de handen wrijven: de nieuwe Tripel Hop is in het land. Dit jaar lanceert de brouwerij een variant met een experimentele hop.

Het is weer van dattum: de nieuwe Duvel Tripel Hop is in het land. Kenners weten dan dat het om een limited edition gaat die – liefst meteen – moet uitgetest worden.

Het speciaalbier zoals het het hele jaar door verkrijgbaar is, wordt traditioneel gebrouwen op basis van twee hopsoorten, zijnde Saaz-Saaz (de basis voor Duvel) en Styrian Golding. Maar voor de Tripel Hop worden de smaakpapillen extra verwend door de toevoeging van een derde, niet-courante hopvariëteit, waardoor een rijker smaakpalet ontstaat. Dit jaar is dat HBC 291, een experimentele hopsoort die zo nieuw is, dat er zelfs nog geen officiële naam voor is.

Het resultaat mag er zijn. De combinatie smaakt fris, mild ook, heeft toetsen van lavendel en rozen, en zelfs een ietsje zwarte peper. ‘Het blijft fascinerend hoe je enkel met de pure basisgrondstoffen een hele brede en variërende complexiteit kan geven aan speciaalbieren’, zegt Duvel-brouwmeester Hedwig Neven in een persbericht.

Voor de Tripel Hop wordt naar goede gewoonte een aparte brouwtechniek toegepast, ‘dry hopping’ genaamd, waarbij de extra hop in een later stadium wordt toegevoegd.

Vorig jaar was dat Equinox, het jaar voordien Mosaic (allebei Amerikaanse hop). Drie jaar geleden ging Duvel de Japanse toer op met de aromatische Sorachi Ace. Het waren stuk voor stuk toppertjes.

Duvel Tripel Hop, anno 2016, is tijdelijk verkrijgbaar bij de bierhandel, in de meeste supermarkten en de gespecialiseerde biercafés.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content