Leuvense restaurants in zee met Italiaanse topchefs tijdens Taste of Stars

© gf

In januari serveren enkele Italiaanse sterrenchefs gastronomische hoogstandjes in Leuvense restaurants tijdens Taste of Stars.

Van 12 tot 17 januari vindt in Leuven de eerste editie van het culinaire event Taste of Stars plaats. Zes dagen lang kan je op twee Leuvense locaties aan tafel schuiven voor een uitzonderlijke lunch of -diner in meerdere gangen van een gerenommeerde Italiaanse sterrenchef. Gezien het succes van het vorige project, toen nog onder de naam ‘week van de sterren’ waarmee twee Italiaanse topkoks tijdelijk de keuken van het Leuvense restaurant Officina Clandestina inpalmden, is tijdig reserveren geen overbodige luxe.

Het concept blijft hetzelfde blijft: de deelnemende chefs komen naar de studentenstad afgezakt en bereiden gastronomische menu’s met minstens één gerecht op basis van een streekproduct.

Het Depot krijgt Maurizio en Sandro Serva van tweesterrenrestaurant La Trota, in het Zuid-Italiaanse Rieti, over de vloer. Fijnproevers kunnen hier terecht voor het gastronomische zesgangenmenu ’the best of La Trota’. De Leuvense concertzaal wordt voor de gelegenheid helemaal als een klasserestaurant ingekleed. Officina Clandestina ontvangt dit jaar tweesterrenchef Mauro Uliassi van het gelijknamige restaurant in Senigallia. Hij serveert zowel een driegangenluch als een zesgangendiner.

Restaurant De Werf ontvangt de uitbaters van een Italiaanse speciaalzaak die in het ‘Festival Café’ elke dag Italiaanse hapjes in een aperitiefformule (en schotels) aan democratische prijzen serveren. (DB)

Taste of Stars gaat op 12 januari van start. Een driegangenlunch kost 50 euro (zonder dranken); een zesgangendiner 150 euro (inclusief aperitief, aangepaste wijnen en koffie). Reserveren kan telefonisch (0487 13 31 86), per mail (info@tasteofstars.com) of online via www.tasteofstars.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content