Leuven start met projecten voor gezonde voeding op basisscholen

Leuven start een nieuw pilootproject op basisscholen om alle leerlingen van basisscholen gezonde en duurzame voeding aan te bieden. Het project, dat de naam ‘GoodFood@School’ kreeg, is donderdag voorgesteld in basisschool Sint-Jan aan de Mechelsevest in Leuven.

‘Goed eten op school draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl’, zegt schepen van Onderwijs Lalynn Wadera (Vooruit). ‘Heel recent nog toonde onderzoek aan dat 25 procent van de kinderen met een slecht gevulde of een lege brooddoos naar school komt. De stad wil een toegankelijk aanbod aan gezonde en duurzame voeding voor elk Leuvens kind.’

Van groentesoep tot ontbijtkar

Vorige herfst lanceerden Rikolto en School 2030, waarin de stad samen met Leuven 2030 vzw en andere partners scholen duurzamer probeert in te richten, daarom het project ‘GoodFood@School’. Leuvense basis- en kleuterscholen konden een project indienen rond gezonde en duurzame voeding. Zes scholen hebben nu elk een subsidie van maximum 4.000 euro gekregen voor hun project. Het geld gaat naar Basisschool Pee & Nel, Don Bosco Heverlee, De Zevenprong, De Ark, Sint-Jansschool en Sancta Maria.

Projecten variëren school per school. Zo zijn er scholen die gratis verse groentensoep aanbieden. Een andere school zorgt voor gezonde tussendoortjes, en nog een andere voorziet een mobiele ontbijtkar. De stad en Rikolto willen uit de ervaringen van de zes scholen lessen trekken voor de toekomst, bijvoorbeeld op vlak van logistiek of betaalbaarheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content