Kastanjes in de keuken: 15 recepten om van te smullen

Aardpeersoep met kastanjes
Alexander Hallaert Stagiair Knack Weekend

De herfst is gestart, de tijd om kastanjes te rapen is aangebroken! Gezond en heerlijk in de keuken.

Je vindt ze overal in oktober, de tamme kastanjes. Voor heel wat mensen het sein om een gezellige wandeling te maken. Wat veel mensen echter niet weten, is hoe voedzaam de vrucht is. Zo bevatten ze in vergelijking met andere nootsoorten heel weinig vet en veel koolhydraten, vezels en eiwitten. Bovendien zijn ze volledig glutenvrij!

De gepofte of geroosterde kastanjes zijn iedereen wel bekend, de vrucht is echter heel veelzijdig. Door hun licht zoete smaak zijn ze bijvoorbeeld perfect in combinatie met iets zurig, maar kunnen ze evengoed gebruikt worden als basis voor een hartig dessert. Daarnaast is de nootachtige smaak heerlijk met wintergroenten zoals kool of spruitjes, maar zeker ook in combinatie met wild. We serveren alvast 15 recepten.

Voorgerechten

Kastanjes in de keuken: 15 recepten om van te smullen
© EXKi – Hét kookboek

Hoofdgerechten

Kastanjes in de keuken: 15 recepten om van te smullen
© Isopix

Nagerechten

Kastanjes in de keuken: 15 recepten om van te smullen
© Isopix

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content