Kastanjes in de keuken: 15 recepten om van te smullen
De herfst is gestart, de tijd om kastanjes te rapen is aangebroken! Gezond en heerlijk in de keuken.
Je vindt ze overal in oktober, de tamme kastanjes. Voor heel wat mensen het sein om een gezellige wandeling te maken. Wat veel mensen echter niet weten, is hoe voedzaam de vrucht is. Zo bevatten ze in vergelijking met andere nootsoorten heel weinig vet en veel koolhydraten, vezels en eiwitten. Bovendien zijn ze volledig glutenvrij!
De gepofte of geroosterde kastanjes zijn iedereen wel bekend, de vrucht is echter heel veelzijdig. Door hun licht zoete smaak zijn ze bijvoorbeeld perfect in combinatie met iets zurig, maar kunnen ze evengoed gebruikt worden als basis voor een hartig dessert. Daarnaast is de nootachtige smaak heerlijk met wintergroenten zoals kool of spruitjes, maar zeker ook in combinatie met wild. We serveren alvast 15 recepten.
Voorgerechten
- Pompoensoep met dooierzwammen en gekonfijte kastanjes
- Kastanjecrèmesoep met noten en oesterzwammen
- Knolselderijvelouté met kastanjes
- Kastanjesoep met eekhoorntjesbrood
- Aardpeersoep met kastanjes
Hoofdgerechten
- Varkensgebraad met kastanjes en spruitjes
- Tagliatelle met kastanjes
- Kalkoen met kastanjevulling
- Gebraden lamsbout met tijm en kastanjes
- Parmentier met kastanjes
Nagerechten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier