Kastanjesoep met eekhoorntjesbrood
Voor zo’n heerlijk romige seizoenssoep mag het altijd herfst zijn.
Voor 4 personen
300 g knolselderij
60 g boter
600 ml gevogeltebouillon
250 ml room
400 g gepelde verse of vacuümverpakte kastanjes
300 g vers eekhoorntjesbrood
1 el olie
4 zachte takjes selderij met blaadjes
peper van de molen en zout
Bereiding
1. Schil en snijd de knolselderij in kleine blokjes en fruit deze met 30 g boter in een grote pan. Giet er de bouillon en room bij en breng aan de kook. Doe er ook de kastanjes bij, kruid met peper en zout en laat 30 min. sudderen.
2. Maak intussen het eekhoorntjesbrood schoon met een vochtige doek en snijd in dunne plakjes. Bak deze goudbruin in de rest van de boter met de olie op een hoog vuur. Kruid licht met peper en zout.
3. Mix de groenten met de helft van het eekhoorntjesbrood tot een romige soep. Schep in 4 kommetjes of diepe borden en schik er de rest van het gebakken eekhoorntjesbrood op. Werk af met een draai van de pepermolen en het takje selderij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier