Cuisine locale: foodtrends in het buitenland
Is de lokale keuken proeven doorgaans het hoogtepunt van je reis? Deze drie nieuwe foodtrends maken momenteel hun opmars in het buitenland.
1. Cannabiscocktail
Je zou er niet van hallucineren, wel in een relaxte staat belanden. Het magische ingrediënt van de cannabiscocktail die recent in de VS gesignaleerd werd, is een paar druppeltjes CBD-olie, een derivaat van cannabis dat niet de hallucinogene stof THC bevat. Het wordt gelauwerd als angstremmer en zou helpen bij artritis. Proeven kan bij het veganistische Mexicaanse restaurant Gracias Madre aan de Californische kust.
2. Zuurdesemcroissants
Weinig bakkers maken voor hun viennoiserie al gebruik van wilde gisten. Nochtans tilt de friszure smaak van een zuurdesemstarter de romige botersmaak van een koffiekoek naar ongekende hoogten. Voor een memorabele zuurdesemcroissant is het reizen naar bakkerij Mirabelle in Kopenhagen, waar ze vaak voor de middag al uitverkocht zijn.
3. Houtskoolijs
Een pikzwart ijsje, gemaakt van houtskool, heeft Instagram veroverd. Bakermat van deze trend is Little Damage, een ijssalon in downtown Los Angeles. Proeven of het de hype waard is, kan op 700 S Spring Street in 90014 Los Angeles. En sinds kort ook in Antwerpen: zomerbar Sunset Beach, Jordaenskaai 27.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier