.

Met zijn nieuwe make-up lentecollectie slaat Tom Ford een volledig andere weg in dan we van hem gewoon zijn. Waar de woorden elegantie, verfijning en sierlijkheid voordien zijn make-up looks omschreven, gaat de modeontwerper deze keer voluit voor kleur. Hierbij doorprikt hij de alomtegenwoordige no make-up look die zo prominent besproken wordt in de media.

Enkel een laagje dagcrème

Het (schijnbaar) make-uploze gezicht was alomtegenwoordig in 2014. Iedereen herinnert zich nog de veelbesproken SS15 show van Marc Jacobs in New York, toen make-up artists uitgerukt waren om de modellen - waaronder Karlie Kloss en Joan Smalls- enkel en alleen te voorzien van een laagje dagcrème. Ook Julia Roberts hield het naturel tijdens de Givenchy '15 voorjaarscampagne dit najaar met een zwart T-shirt, een mannenvest en...een make-up loos gezicht. Om nog maar te zwijgen van de explosie aan #NoMakeUpSelfies van allerhande sterren op social media die we te verduren kregen.

Er werd gesproken van een "no make-up trend", een nieuw tijdperk waarin vrouwen het straatbeeld schaamteloos konden betreden au naturel, de cosmetische vorm van wat daarop volgde; normcore, genoemd. Er werd gespeculeerd dat het een feministisch statement behelsde en volgens sommigen ging het simpelweg om de luiheid van de maatschappij die resulteerde in 'het-niet-meer-opmaken'.

Alles kan en alles mag

Sinds het ontstaan van make-up tot op de dag van vandaag zijn zowel zwaar opgemaakte als naturel opgemaakte gezichten altijd al vertegenwoordigd geweest. Het prominent aanwezig zijn van de ene look of de andere is geen statement, misschien zelfs helemaal geen trend. Want wat make-up betreft geldt er maar één regel: alles kan en alles mag.

Dat bewijst nu ook modeontwerper Tom Ford met zijn nieuwe make-up lentecollectie. Voor hem geen klassieke zwarte mascara of een simpele bruine eyeliner.

Samen met een reeks luxe oogschaduw paletten en nagellakken, pakt Tom Ford Beauty uit met een opmerkelijk duo van gekleurde mascara's. In tegenstelling tot sommige gepigmenteerde mascara's is de lijn van Ford felgekleurd zonder te opzichtig of schel te zijn. Het smaragdgroen en purper zijn perfect voor een niet-alledaagse, maar verfrissende look. Gecombineerd met de paletten vormen ze prachtig knallende kleurencreaties en waardige concurrenten voor de no make-up look. (LD)

.Met zijn nieuwe make-up lentecollectie slaat Tom Ford een volledig andere weg in dan we van hem gewoon zijn. Waar de woorden elegantie, verfijning en sierlijkheid voordien zijn make-up looks omschreven, gaat de modeontwerper deze keer voluit voor kleur. Hierbij doorprikt hij de alomtegenwoordige no make-up look die zo prominent besproken wordt in de media.Enkel een laagje dagcrèmeHet (schijnbaar) make-uploze gezicht was alomtegenwoordig in 2014. Iedereen herinnert zich nog de veelbesproken SS15 show van Marc Jacobs in New York, toen make-up artists uitgerukt waren om de modellen - waaronder Karlie Kloss en Joan Smalls- enkel en alleen te voorzien van een laagje dagcrème. Ook Julia Roberts hield het naturel tijdens de Givenchy '15 voorjaarscampagne dit najaar met een zwart T-shirt, een mannenvest en...een make-up loos gezicht. Om nog maar te zwijgen van de explosie aan #NoMakeUpSelfies van allerhande sterren op social media die we te verduren kregen.Er werd gesproken van een "no make-up trend", een nieuw tijdperk waarin vrouwen het straatbeeld schaamteloos konden betreden au naturel, de cosmetische vorm van wat daarop volgde; normcore, genoemd. Er werd gespeculeerd dat het een feministisch statement behelsde en volgens sommigen ging het simpelweg om de luiheid van de maatschappij die resulteerde in 'het-niet-meer-opmaken'.Alles kan en alles magSinds het ontstaan van make-up tot op de dag van vandaag zijn zowel zwaar opgemaakte als naturel opgemaakte gezichten altijd al vertegenwoordigd geweest. Het prominent aanwezig zijn van de ene look of de andere is geen statement, misschien zelfs helemaal geen trend. Want wat make-up betreft geldt er maar één regel: alles kan en alles mag. Dat bewijst nu ook modeontwerper Tom Ford met zijn nieuwe make-up lentecollectie. Voor hem geen klassieke zwarte mascara of een simpele bruine eyeliner. Samen met een reeks luxe oogschaduw paletten en nagellakken, pakt Tom Ford Beauty uit met een opmerkelijk duo van gekleurde mascara's. In tegenstelling tot sommige gepigmenteerde mascara's is de lijn van Ford felgekleurd zonder te opzichtig of schel te zijn. Het smaragdgroen en purper zijn perfect voor een niet-alledaagse, maar verfrissende look. Gecombineerd met de paletten vormen ze prachtig knallende kleurencreaties en waardige concurrenten voor de no make-up look. (LD)