Strandvakantie? Zo raak je vervelend zand kwijt

© iStock

Allemaal heel erg leuk, die zonovergoten uurtjes op een exotisch strand, maar achteraf zit alles wel vol zand. Zo krijg je het weg van je lichaam en telefoon.

Je haar

Hoe goed je je haar ook wast na een dagje strand, een haal door je lokken leert je algauw dat er nog een halve kilo zand in zit. Met dit stappenplan kan je daar komaf mee maken. Waan je een filmster in een slowmotion-moment en schud je haren, gecombineerd met een flinke krabbeurt van je scalp. Kam vervolgens je haar met een borstel met fijne tanden en was het zoals gewoonlijk. Heb je het erg zitten en plakt er nog steeds zand tussen je haar? Masseer dan wat talkpoeder door je droog haar, was het met shampoo en spoel uit.

Je lichaam

Het lijkt de vloek van de strandganger: hoe hard je ook wrijft, er zal altijd wat zand met je meereizen. Om jezelf volledig zandvrij te maken, haal je er opnieuw talkpoeder bij. Wrijf jezelf ermee in en borstel het poeder dan weg. Het zand zal zo van je af vallen.

Je ogen

Auw, zand in je ogen is een pijnlijke zaak. Wat je ook doet, wrijf niet in je ogen. Het zand zou je hoornvlies wel eens kunnen beschadigen. Spoel het zand dus liever weg met water terwijl je afwisselend naar links en rechts kijkt. Geen proper water in de buurt? Een potje huilen heeft hetzelfde effect.

Strandvakantie? Zo raak je vervelend zand kwijt
© iStock

Je oren

Gebruik nooit een wattenstaafje om je oren te reinigen van zand: je duwt de korreltjes namelijk dieper je oor in, wat kan leiden tot infecties. Houd liever je hoofd schuin en schud ermee terwijl je je oor op en terug trekt. Zo wordt je gehoorgang rechter en kan het zand er gemakkelijker uit.

Je gsm

Zand is zowat de grootste vijand van elektronica, want het kruipt overal tussen – ook tussen toetsen en gevoelige aansluitingen. Vermijd dus al in eerste instantie dat je gsm met het goedje in aanraking komt door hem veilig weg te bergen in een gesloten zak als je een dutje doet op het strand. Is er toch zand tussen de toetsen of in het oplaadpunt van je telefoon gekropen? Dan doe je er goed aan een bus samengeperste lucht te kopen en er je gsm mee te lijf te gaan. Een oude tandenborstel kan je ook helpen zandkorreltjes te verwijderen.

(EK)

Via: Goodhousekeeping

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content