DIY: Nail art met figuurtjes

Knack Weekend testte de nail art van Bourjois uit. Na zeven stappen lijkt het alsof je recht uit het nagelsalon komt.

Bourjois viert dit jaar zijn 150ste verjaardag met een gelimiteerde collectie van 15 mini-nagellakken geïnspireerd op de rijke geschiedenis van het merk. Het Franse beautymerk lanceert nu ook een makkelijk nail art pakketje voor de lente en zomer 2013. Knack Weekend testte het uit en na zeven stappen lijkt het alsof je recht uit het nagelsalon komt.

Het nail art pakket bestaat uit 92 stickers waaronder een zwaluw, sterretje, strikje en katje in miniformaat. Daarnaast vind je ook 30 stencils terug die je binnen de lijntjes laat kleuren. Als extraatje bevat de kit nog een zilveren aflijntape die voor de nodige afwerking zorgt. We tonen jullie hoe wij met dit DIY-pakket aan de slag gingen.

Stap 1: Lak je nagels met een base coat om je nagel voor te bereiden op het echte werk.

Stap 2: Kies een nagellak naar keuze en breng deze mooi aan op de verzorgde nagels.

Stap 3: Neem je middenvinger en plaats de stencil, in dit geval het driehoekje, in het midden van de nagel. Kleur het stempeltje in met een dunne laag van jouw favoriete en bijpassende kleur. Kies best een fellere kleur om de stencil te benadrukken.

Stap 4: Voor de overige nagels kan je jouw fantasie de vrije loop laten. Je kan kiezen voor schuine afwerkingen, ronde vormen of je kan ook je nagel in twee verschillende kleuren lakken.

Stap 5: Plak de zilveren tape om het ontwerp af te lijnen en te accentueren. Knip daarna de overtollige stukjes tape er af.

Stap 6: Vervolgens plak je het strikje dat bij het pakket hoort, op de punt van het driehoekje dat je in stap 3 op je middelvinger hebt gelakt.

Stap 7: Als final touch breng je een top coat aan om het geheel te verstevigen en een mooie glans te bezorgen.

Uitgetest:

Zorg ervoor dat je nagels volledig droog zijn alvorens je je aan de volgende stap waagt. Als je een mooi resultaat wilt bekomen is het uitermate belangrijk dat je over de nodige kwalitatieve producten beschikt. Alles begint bij een mooie nagelverzorging, zorg er dus voor dat je nagels geveild zijn en je nagelriemen verzorgd.

Nail art gaat ook al een stuk vlotter als je alles om handen hebt; zoals een klein schaartje om de aflijntape correct af te knippen en zeker niet onbelangrijk een dissolvant om eventuele foutjes snel te verwijderen. Neem vooral je tijd om deze nail art perfect uit te voeren. Veel succes! (JJ/YM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content