Japanse en Duitse beeldhouwkunst bij galerie Puls

De Brusselse keramiekgalerie Puls pakt uit met Japanse en Duitse collectie.

De Brusselse galerie Puls Contemporary Ceramics pakt uit met een duotentoonstelling. Zowel de Japanse beeldhouwster Yoshimi Futamura als de Duitse kunstenaar Esben Klemann exposeren er hun kunst. Klei is het bindmiddel tussen deze twee artiesten. Elk op hun eigenzinnige manier toveren ze een klomp leem om in een eigentijds kunstwerk.

Symboliek

Futamura zoekt in haar kunst naar een verbinding met de natuur. Toch is haar werk de laatste jaren geëvolueerd. De cirkels, die haar momenteel in de ban houden, linken nog steeds naar de natuur maar bevatten ook een technische constructie. De werken, die in grootte kunnen variëren, staan voor Futamura symbool voor herinneringen. Een herinnering is volgens haar de eeuwige terugkeer van iets wat neigt te verdwijnen.

Het tweede luik van de exhibitie toont de collectie van Klemann. De Duitse artiest werkt naast klei ook met hout, touw en beton. Het opvallendste aan zijn werken is de manier waarop ze tot stand komen. “Mijn keramiek weerspiegelt het denkproces dat aan mijn constructies voorafgaat. Soms gebruik ik zelfs naaimachines om de klei te bewerken.” Zijn kunst kan zowel een architecturale als een abstracte vorm aannemen.

Tiffany Philips

De expositie loopt nog tot 17 april in het Puls Contemporary CeramicsKasteleinsplein 4 1050 Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content