Doosje met echte regendruppels en wolken voorspelt het weer

© Tempescope

De softwaredesigner Ken Kawamoto heeft een toestel uitgevonden dat het weerbericht van de volgende dag nabootst op je bureau.

De Japanner wilde met zijn uitvinding, die hij Tempescope gedoopt heeft, “de barrière tussen de digitale en de fysieke wereld doorbreken”. Dit kleine doosje kan echte regendruppels en wolken produceren en licht simuleren om je het weerbericht op een real-time display weer te geven.

De Tempescope is gekoppeld aan online weerberichten en programma’s, waardoor je ofwel het weerbericht van morgen kan laten afspelen, maar ook aan vrienden en geliefden over heel de wereld kan laten zien wat voor weer het op dit moment is. Het enige wat dit doosje nog niet produceert is temperatuur, waardoor sneeuw voorlopig nog onmogelijk is.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fijn extraatje: Kawamoto heeft de codes en het schema van zijn toestel openbaar gemaakt, dus iedereen met handige vingers kan zelf een Tempescope maken. Voor zij met twee linkerhanden lanceert hij later dit jaar een crowdfunding campagne waardoor zijn uitvinding ook daadwerkelijk geproduceerd en te koop aangeboden zal kunnen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content