10 tips om het hoofd koel te houden tijdens warme zomernachten

© iStock

Als de thermometer meer dan dertig graden aanwijst, dan betekent dat een hete dag én een warme nacht. Maar hoe voorkom je dat je een slapeloze nacht tegemoet gaat? Wij verzamelden tien tips om het hoofd koel te houden.

Als de thermometer meer dan dertig graden aanwijst, dan betekent dat een hete dag én een warme nacht. Maar hoe voorkom je dat je een slapeloze nacht tegemoet gaat? Wij verzamelden tien tips om het hoofd koel te houden.

1. Ga voor lichte katoenen lakens. Spaar de satijnen, zijden en polyester bedovertrekken voor een andere keer.

2. Maak van je warmwaterkruik een ijsblokje voor in je bed. Steek de warmwaterkruik in de diepvries en wat later onder je lakens.

3. Kies voor een losse, katoenen T-shirt en een shortje of onderbroek om te slapen. Hoewel naakt slapen logischer lijkt, valt deze keuze te betwijfelen. Je zomerpyjama neemt het zweet op van je lichaam, terwijl je anders klam blijft aanvoelen.

4. Heb je een ventilator in huis? Om die nog effectiever te laten je slaapkamer afkoelen, zet je er best een lage schaal met ijsblokjes voor. Het briesje van de ventilator zal zo koeler zijn.

5. Slaap je meestal lepeltje-lepeltje met je partner? Kies tijdens warme nachten voor een beetje afstand, want knus bij elkaar liggen zorgt voor meer warmte.

6. Eet geen zware maaltijden op warme avonden, kies voor een slaatje en licht verteerbare snacks. Je lichaam zal hard moeten werken om je eten te verteren en bijgevolg zal je het dus ook warmer hebben.

7. Dompel een laken onder in water en hang het voor je raam. De, ietwat warme, nachtelijke bries zal zo frisser aanvoelen en dus ook je slaapkamer laten afkoelen.

8. Voor je in bed kruipt, kan je best je voeten goed laten afkoelen. Dompel je voeten onder in een emmer koud water.

9. Heb je een overdekt terras of plaats in de tuin om een matras te leggen? Buiten is het sowieso frisser en dus beter om te slapen. Vergeet je wel niet in te smeren tegen de muggen.

10. Haal alle elektrische apparaten in de slaapkamer uit het stopcontact. Deze apparaten zorgen ook voor bijkomende warmte.

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content