Magazine Magazine Wijn Eenvoudige wijnen die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: Toscane 1997.
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: rode zomerwijnen.
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: zomerse witte.
Magazine Magazine een gouden zaak De peperdure grote bordeauxwijnen brengen veel welstand in de streek. De grote châteaus bulken van het geld en de wijn kan niet veel beter worden: alle grote investeringen in wijngaarden, kelders en gebouwen zijn uitgevoerd. En toch drijft de vraag de prijzen voortdurend naar omhoog. Ook de komende 20%-daling van sommige 1998-wijnen ex château zal …
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: rosé in de zomer.
Magazine Magazine geuze komt terug In de Dorpsstraat in Gooik, kan men elke zondagnamiddag de geuze van de geuzestekerij De Cam proeven (120 fr. per fles). Het speciale eraan is dat het hier een nieuw product betreft, een volkomen nieuwe geuze die door de meesterbrouwer van Palm, Willem Van Herreweghen wordt gemaakt. Dankzij het Palm-succes (om de 7 jaar verdubbelt …
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: rode wijnen uit de Loire.
Magazine Magazine Biodynamisch Marc Chapoutier, die samen met zijn jongere broer verantwoordelijk is voor het grote wijnhuis Chapoutier uit de noordelijke Rhône, kwam enige tijd geleden naar Brussel. Het huis Fourcroy voert hier al meer dan 30 jaar de Chapoutier-wijnen in. Bedoeling van zijn komst was de grote evoluties kenbaar te maken die het familiehuis de laatste jaren …
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: Beaujolais Villages.
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: Corbières.
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: Vin de Pays d'Oc.
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: Montepulciano d'Abruzzo.
Magazine Magazine Dorst naar Zuid-Afrika De internationale belangstelling voor Zuid-Afrikaanse wijnen is groot. En dat zet vaart achter het streven naar meer kwaliteit. We proefden van een brede waaier uit het in België verkrijgbare aanbod.
Magazine Magazine Liefde na de eerste slok Vrouwelijke topsommeliers zijn nog altijd dun gezaaid. Een van die witte raven is de veelgelauwerde Dominique Rizzi van het Luxemburgse Mondorf Park Hotel. "Wijn proeven maakt me gelukkig, erover kunnen praten maakt het nog mooier."
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: Dão uit Portugal.
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: Zuid-Afrikaanse wijn.
Magazine Magazine ad bibendum De zonen Johan en Björn Monard zijn zelfstandig begonnen met een wijnfirma onder de naam Ad Bibendum in Hasselt. Ze specialiseren zich in niet-Franse wijnen, terwijl vader Justin Monard van Pro Vino een van de grootste specialisten van het land is in bordeaux en bourgogne. De niet-Franse wijnen appelleren meer aan de jeugdige, minder vooringenomen …
Magazine Magazine sprong voorwaarts In 1971 stond de notaris van de familie Miailhe voor een moeilijke opdracht. Broer Alain en zus May-Elaine stonden op het punt om elk een volledig kasteel te erven: Château Pichon Comtesse en Château Siran. Het eerste was en is een super second: een grote geklasseerde cru uitPauillac, 49 hectaren groot en gelegen als een …
Magazine Magazine relativerende revelatie Onlangs kwam het duo Riedel-Torres naar Brussel om via een seminarie nog maar eens aan te tonen dat de vorm van het wijnglas de smaakperceptie in hoge mate beïnvloedt. De eerste impressie is immers bepalend. Door de bovenste rand van het glas zo te profileren dat de eerste slok terechtkomt vooraan op de tong, waar …
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: sherry.
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: port.
Magazine Magazine spaanse superkwaliteit In Bordeaux zou het volkomen onmogelijk zijn: een wijngaard zo groot als half Pomerol die helemaal opnieuw wordt aangeplant. Maïs en koren werden gerooid over 230 hectaren om plaats te maken voor tempranillo (65%), cabernet (25%) en merlot (10%). De 230 hectaren wijngaard maken deel uit van een domein van 800 hectaren: de Abadia Retuerta, …
Magazine Magazine betere roussillon In de Languedoc-Roussillon bestaat onder wijnbouwers zoiets als een kwaliteitskring: een vriendengroep die streeft naar betere wijnen en die met een zeker succes probeert te ontsnappen aan de tafelwijn-doem. Het zijn 'mensen van het land' en hun eerste bekommernis is dan ook geweest om cultuur en druivensoorten te verbeteren. Oude carignan, modieuze syrah en structurerende …
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: madera.
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: bitters.
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: wijn uit Australië (3).
Magazine Magazine schatten uit de zee Het champagnehuis Heidsieck Monopole, nu eigendom van Paul Vranken, werd in 1785 opgericht. Champagne als schuimwijn bestond toen al zo'n 70 jaar. Het familiebedrijf zou begin deze eeuw uitgroeien tot een van de grootste, en was gespecialiseerd in de bevoorrading van de Oost-Europese keizershoven. Er gingen per jaar 250.000 flessen naar de Russische tsaar Nicolas …
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: wijn uit Australië (2).
Magazine Magazine Parels onder de parels Er is champagne en champagne: de kwaliteit varieert van dure 'limonade' in schuimwijnverpakking - helaas de meerderheid - tot het summum van parelende finesse.
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: wijn uit Australië.
Magazine Magazine duitse mosel Duitse kwaliteitswijn vereenzelvigt men nogal gemakkelijk met riesling en de Rijn. De Rheingau is een riesling-gebied bij uitstek: 81 procent van de wijngaardoppervlakte is er met riesling beplant maar in omvang betekent dat slechts 3230 ha. Het wijngebied Mosel-Saar-Ruwer is met 12.000 ha veel groter en niettegenstaande er maar 55 procent van de wijngaarden met …
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: wijn uit Bulgarije (3).
Magazine Magazine Zoet maakt gelukkig Zoals alle zoogdieren zijn mensen voorbestemd om te houden van zoet. Dat speelt ook mee in onze appreciatie van wijn. Een zoete ronde langs de Midi, Jurançon, Elzas, Hongarije en Duitsland.
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: wijn uit Bulgarije (2).
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: wijn uit Bulgarije (1).
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: Côtes du Rhône bij Colruyt.
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: Côtes du Rhône in GB.
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: de zuidelijke Rhône.
Magazine Magazine Wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: ongewone witte.
Magazine Magazine CHIANTI CLASSICO Vijftien jaar geleden had de Chianti Classico nog een zeer erbarmelijke reputatie. De ommekeer ten goede is volop aan de gang.
Magazine Magazine wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: Entre-deux-Mers.
Magazine Magazine wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: nieuwkomers in de rekken.
Magazine Magazine wijn Sinds enkele dagen liggen er in de GB-rekken vier nieuwe Duitse wijnen à 149 fr. per fles, twee van het oogstjaar 1996 en twee van 1997. Ze werden in Duitsland op punt gesteld door de afdeling Bedrijfskunde en Marketing van het beroemde Wijninstituut in Geisenheim. Op de grote internationale wijnvakbeurs Prowein in Düsseldorf in maart, …
Magazine Magazine wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: rode tuinwijn.
Magazine Magazine wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: zomerrosé.
Magazine Magazine Droog en hoog Elzaswijn wordt meestal geassocieerd met hemelzoet. Een "historische" proeverij van droge riesling demonstreert niet alleen de uitzonderlijke kwaliteiten ervan maar ook het verouderingspotentieel.
Magazine Magazine wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: zomersauvignon.
Magazine Magazine Een rondje Roussillon De wijnen in de Roussillon zijn volop in beweging: de rode treden steeds sterker op het voorplan, en de omschakeling van traditionele "vins doux naturels" naar droge witte wordt gestimuleerd. Herwig Van Hove
Magazine Magazine wijn Eenvoudige, lekkere wijnen, die geen pijn doen in de portemonnee. Daar willen we het om de veertien dagen over hebben in deze rubriek. Château Simple, wijn voor beginners, die ook de kenners wel bevalt. Deze week: valpolicella en bardolino.