Risotto met wintertruffel, Parmezaanse kaas en Barolo

09/06/11 om 09:47 - Bijgewerkt om 09:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • boter
  • 2 koppen risottorijst (arborio of carnaroli)
  • ±1,2 l lichte gevogeltefond of Â-bouillon
  • peper
  • zout
  • een handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 middelgrote zwarte wintertruffel
  • olijfolie
  • basilicum

Bereidingswijze

Stoof fijngehakte sjalot en look in boter. Voeg rijst toe, roer en laat meebakken tot hij glazig wordt. Bevochtig met 1 pollepel bouillon, laat onder voortdurend roeren inkoken. Voeg weer bouillon toe wanneer de vorige bijna helemaal is ingekookt. Blijf zo bouillon toevoegen tot de rijst gaar is. Laat voldoende uit- maar niet droogkoken. De risotto moet smeuïg zijn.

Kruid met peper, zout en Parmezaanse kaas. Roer tot de kaas is gesmolten. Werk af met fijngehakte of geraspte truffel, olijfolie en basilicum.

Onze partners