Vaste waarden

White Interiors © GF

Zaken met een reputatie van beton en jaren ervaring op de teller: hier doe je geen miskoop.

N’importe quoi

Burgstraat 11

9000 Gent

nimportequoi.eu @nimportequoi.gent

Open van woensdag t.e.m. zaterdag en op koopzondagen van 14 tot 18 u. Andere dagen op afspraak.

Een vaste waarde in Gent, want je kunt al sinds 1993 terecht bij N’importe Quoi voor een mooie selectie Scandinavische meubelen, Italiaanse verlichting, objecten allerhande en schilderijen die het pad van eigenaar Stefan Baeten kruisen. Als je er binnenwipt, mag je er zeker van zijn dat je er een ontwerp van Hans Wegner, Arne Jacobsen, Grete Jalk, Louis Poulsen, Mazzega of Knoll tegenkomt.

White Interiors

Langestraat 55

8500 Oostende

whiteinteriors.be

Open van woensdag t.e.m. zaterdag van 11 tot 18 u, zondag en maandag van 14 tot 18u.

Al meer dan twintig jaar kan de Oostendse vintageliefhebber rekenen op de expertise van Mike Standaert. Bij White Interiors vind je meubelen van Belgische en Italiaanse makelij, zowel zeldzame en exclusieve stukken als de meer bekende en populaire vintage designklassiekers, van Gio Ponti en Ico Pariso tot Julien Lampens en Maarten Van Severen. White Interiors biedt daarnaast ook een selectie hedendaags design. Ben je op zoek naar iets specifieks of heb je nood aan advies: vragen staat hier altijd vrij.

Paulette in ’t Stad

Sint-Jorispoort 15

2000 Antwerpen

pauletteintstad.com

Open van donderdag t.e.m. zaterdag van 12 tot 18 u.

Tv-kijkers kennen Paulette Van Hacht als expert bij Stukken van Mensen, vintagejagers vinden al sinds 2017 de weg naar haar (on- en offline) winkelwonderland Paulette in ’t Stad. Tussen de designmeubelen (van een Togo tot rotan tuinsetje) bevinden zich ook unieke artisanale stukken en een zelfontworpen collectie keramiek en textiel. Daarnaast heeft Van Hacht een zwak voor het vloerkleed, in het bijzonder voor vintage handgeknoopte berbertapijten.

Pellegrini Design

Dikberd 34, 4D

2200 Herentals

pellegrinidesign.be

Toonzaal open op afspraak.

Le Corbusier, Colombo, Mies van der Rohe: dit is de plek van de ronkende namen. Zaakvoerder Yves Chung klinkt al even bekend voor wie Stukken van Mensen binget, maar in zijn showroom zijn het de grote designklassiekers die in de spotlight staan. Je kunt kopen én huren of een zoektocht starten naar dat ene stuk op je wishlist. Een Eames voor je werkplek? Zowel vintage als recente bureaustoelen van Vitra en Herman Miller zijn permanent in stock.

La maison bruxelloise

Andennestraat 1

1060 Brussel

lamaisonbruxelloise.be

Open op zaterdag van 14 tot 18 u en op afspraak.

La Maison Bruxelloise is een beetje als een vakantiehuis waar je wat tijd nodig hebt om je draai te vinden. De grote namen uit de designwereld staan naast anonieme creaties, maar elk meubel of object werd geselecteerd op zijn proporties, fabricage en afwerking. La Maison Bruxelloise, opgericht door Delphine Neuprez, is zowel een onlinewinkel als een atelier, met vintage meubelen en creaties van hedendaagse, hoofdzakelijk Brusselse ontwerpers.

Philippe Lange

Justitieplein 2A

1000 Brussel

philippelange.shop

Open dinsdag t.e.m. zaterdag van 11 tot 18 u.

Een belangrijk kenmerk van deze zaak is de locatie onder de brug van de Keizerslaan in Brussel. Philippe Lange presenteert hier een uitgekiende selectie meubelen en moderne kunstvoorwerpen van de hand van zowel bekende als anonieme ontwerpers uit de 20ste eeuw. Ze worden allemaal gerestaureerd in zijn atelier. De Afrikaanse kunst maakt het geheel af.

Showroom144

Rue Leon Lepage 47

1050 Elsene

showroom144. be @showroom144

Open dinsdag t.e.m. zaterdag van 11 tot 18 u.

Frank Pay reist regelmatig naar Denemarken en Zweden om uitgepuurde meubelen in licht hout op te sporen. Al is hij evenzeer gefascineerd door Italiaanse verlichting en hedendaags vakmanschap, waaronder Belgische of Japanse keramiek. Zijn minimalistische spirit is geïnspireerd door kunstenaar Donald Judd en ontwerper B0rge Mogensen en dat zie je ook in Franks interieurontwerp.

La Maison Bruxelloise
La Maison Bruxelloise © GF
Showroom144
Showroom144 © INSTAGRAM / @SHOWROOM144

Partner Content