Tortelli alla piacentina Giorgio Armani

Giorgio Armani © GF

Giorgio Armani, ontwerper en eigenaar van de merken Giorgio en Emporio Armani. In 1998 opende hij zijn eerste restaurant in Parijs. Intussen zijn er meer dan twintig wereldwijd.

VOOR 6 à 8 PERSONEN

Voor de vulling

600 g ricotta, 600 g spinazie, 1 ei, 200 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt, zout

Voor het deeg

600 g fijne bloem (bv. type 00), 4 eieren, beetje warm water, een snuf zout

Voor het serveren

Extra Parmezaanse kaas, een klont boter, gesmolten tot hij schuimt

1. Zeef voor het deeg de bloem in een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de eieren. Voeg het zout toe. Kluts met een vork de eitjes terwijl je er steeds wat meer bloem onder mengt. Doe dit tot alle bloem is opgenomen. Voeg wat warm water toe als het deeg te droog is. Laat het deeg 5 minuten rusten en kneed het daarna met bebloemde handen tot het mooi elastisch wordt. Kneed ongeveer 10 minuten. Wikkel het deeg daarna in plasticfolie en laat het een halfuur rusten op kamertemperatuur.

2. Maak in de tussentijd de vulling door de spinazie te wassen en vervolgens te stoven (je hebt geen vetstof nodig, enkel het water dat nog aan de blaadjes hangt van het wassen is voldoende). Laat de spinazie even afkoelen, knijp er zoveel mogelijk vocht uit (zodat je geen waterige vulling krijgt) en hak fijn.

3. Meng de gehakte spinazie onder de ricotta, voeg het ei en de geraspte kaas toe en meng tot een homogeen geheel. Proef (als je rauwe eieren mag eten) en kruid eventueel bij met wat zout.

4. Maak van het deeg een aantal dunne lappen. Dit kun je doen met behulp van een pastamachine. Verdeel het deeg in 6 kleinere porties en vorm het met de hand tot een rechthoek. Haal het deeg door de machine op de grootste stand en herhaal dit terwijl je de machine telkens aanpast naar een fijnere stand. Je kunt het deeg ook met de hand uitrollen met een deegrol, gebruik voldoende bloem zodat het deeg niet aan je werkvlak blijft plakken.

5. Snijd ruiten van het deeg van zo’n 4 cm. Leg er een lepeltje vulling in en sluit de deeglapjes. Als je dit op de traditionele manier wilt doen, met een mooi vlechtpatroon in het midden, is het handig even een filmpje ervan op YouTube te bekijken. Als je de zoekterm tortelli piacentini con la coda ingeeft, kom je terecht bij een duidelijke video.

6. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini in enkele minuten gaar (eventueel in verschillende porties, afhankelijk van de grootte van de kookpot). Haal ze uit het water en serveer met gesmolten boter en geraspte kaas.

Tortelli alla piacentina Giorgio Armani
© ANAÏS LESY

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content