Smaakmakers

We serveren je de lekkerste nieuwigheden en trends.

Deze week: de smaak van geluk.

Geluk smaak je zelf

Geluk: dat is het – van vorig jaar overgedragen – thema van de Week van de Smaak, die naar jaarlijkse gewoonte door vzw Vol-au-vent georganiseerd wordt. Denk aan: herinneringen die verbonden zijn aan een gerecht, een schotel die je gelukkig maakt, opkikkert of net troost en uiteraard etentjes die de mensen die je graag ziet samenbrengen.

Week van de Smaak 2021, van 18 tot 28 november, programma op weekvandesmaak.be

Zoete workshop

Taart, dat wil zeggen feest en dus geluk. De Leuvense Sarah Renson verkoopt niet alleen heerlijke taarten en desserts, maar deelt ook met plezier haar recepten, ervaringen en trucs. Elke zaterdag leert ze in een klein groepje een klassieker – denk citroen-meringue of frambozentaart – maken. Daarna neem je je eigen creatie mee om met je favoriete mensen te delen. Leuk om te doen, alleen of in groep, maar ook een uitstekend cadeau voor bakkers en zoetekauwen.

sarahrenson.be/workshop, 65 euro p.p.

Bordenvol geluk

Drie boeken waar je ‘gelukkig’ uit kunt koken.

1–Feest!

… bundelt feestmenu’s van bekende Nederlandse chef-koks als Sergio Herman en Joris Bijdendijk, en geeft ideeën om samen tijd door te brengen met nieuwe gerechten of smakelijk comfortfood. Misschien ontdek je tussen de vele Nederlandse namen ook wel een nieuwe favoriete chef.

7,50 euro, Nijgh & van Ditmar.

2–Julie bakt hartig en zoet

… en daar wordt een mens blij van. Julie Van den Driesschen won in 2018 Bake Off Vlaanderen en neemt ons in haar tweede bakboek mee naar haar kindertijd, via de tijdloze recepten van haar grootmoeder. Nostalgie of net nieuwe herinneringen maken dus.

29,99 euro, Manteau.

3–Vegan comfort food

… maakt komaf met het cliché dat comfortfood roomijs, mac & cheese of kippensoep moet zijn. Het kan ook vegan, met groenten in de hoofdrol. Milou van der Will geeft er een zalige oosterse twist aan. De meer dan honderd plantaardige recepten zullen je hart voor groenten doen gloeien van geluk. 30,99 euro, Good cook.

Smaakmakers
Smaakmakers
Smaakmakers
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content