Ligging : in het dorpscentrum I Sfeer : moderne aankleding van een oud pand I Reistijd : vijf kwartier rijden van Brussel I Prijzen : zeer redelijk

Toen het lokale café tegenover de kerk van Oostkerke aan het begin van het nieuwe millennium de deuren sloot, heerste enige verslagenheid in het kleine, West-Vlaamse dorp in de polders. Niet voor lang echter, want toen verschenen Rik en Mireille Seys, broer en zus, ten tonele. Rik had ervaring zat in de horeca, baatte gedurende jaren in Knokke het gerenommeerde restaurant Ter Dycken uit, en zag wel wat in een nieuwe uitdaging. Onmogelijk bestaat niet voor de Bruggeling, die het pand niet alleen een vernieuwd uitzicht gaf maar ook voor een binnenkoer en een tuin zorgde. Hij friste de verschillende ruimtes op, restaureerde waar nodig was, maar wist het karakter te behouden en werkte het geheel uiteindelijk af tot een charmant hotel.

Begin 2002 trok Mireille in de voormalige herberg in, en gooide de deuren open voor een enthousiast publiek dat er in het restaurant langskwam voor het Menu van de Echte Belg (tomaat van handgepelde Zeebrugse garnalen, sliptongetjes van de laatste sleep met sla en handgesneden frieten, dame blanche). Al snel ontdekten de eters ook de acht zeer charmante kamers met de heel bijzondere kleuren.

Ons bed ligt gespreid in kamer 2 op de eerste verdieping, vanwaaruit men door het dakvenster een onnavolgbare uitkijk heeft op de kerktoren en het kleine kerkhof. De kamer is in het grijs gezet, en werd voor de rest erg sober gehouden : enkele oude etsen en een antiek meubel zijn zowat de enige uitspringers. De rust is er volkomen, het bed blijkt van uitstekende kwaliteit, en de badkamer met douche is kraaknet. Het is duidelijk dat hier op elk detail wordt gelet. Later ontdekken we nog een schitterende juniorsuite op het nummer 3 en enkele kamers die uitgeven op de binnenkoer.

’s Morgens wordt het ontbijtbuffet met fruitsla, zalm, heerlijke broodjes en croissants in een klein opkamertje geserveerd dat uitgeeft op het restaurant. In de ochtendlijke rust is het er heerlijk wakker worden, en bij een stevige kop koffie kijken we naar het ontwaken van de dag. Wie van de zee houdt, die niet meer dan zeven kilometer verwijderd ligt, maar ’s avonds voor de rust kiest, zit perfect op dit adres. Want de Vierschare is een absolute aanrader.

TIP

Met een huurfiets van de Vierschare het schitterende polderlandschap (dat nu bedreigd wordt door de verbreding van het Schipdonkkanaal) rond Damme en Hoeke ontdekken.

Info

De Vierschare telt acht kamers (vanaf 95 euro), juniorsuites (vanaf 115 euro) en een suite (vanaf 130 euro). De prijzen zijn inclusief de ontbijten.

De Vierschare, Processieweg 1, 8340 Oostkerke-Damme, 050 60 60 10, www.vierschare.be.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content