Michelada

Deze Mexicaanse biercocktail doet denken aan een bloody mary, met het voordeel dat dit verfrissende drankje minder snel naar je hoofd stijgt.
Voor 2 glazen
1 el chilivlokken
1 el zout
IJsblokken
80 ml tomatensap
40 ml limoensap
Een paar druppels worcestersaus
Een paar druppels tabasco
33 cl bier, bij voorkeur een lichte en fruitige lager
Limoen om te garneren
Bereiding
Duw in een vijzel de chilivlokken fijn en meng met het zout. Doe dit chilizout in een schaaltje.
Maak de randen van het glas vochtig met een stukje limoen of wat water. Doop het glas in het zout zodat je een zoutrandje krijgt.
Meng in een kan het tomatensap met het limoensap en de twee sauzen. Vul het glas voorzichtig met ijs om het randje niet te beschadigen en giet hierop het gearomatiseerde tomatensap.
Vul het glas met het bier. Serveer met een schijfje limoen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier