Michelada

© Illustratie Inge Rylant

Deze Mexicaanse biercocktail doet denken aan een bloody mary, met het voordeel dat dit verfrissende drankje minder snel naar je hoofd stijgt.

Voor 2 glazen

1 el chilivlokken

1 el zout

IJsblokken

80 ml tomatensap

40 ml limoensap

Een paar druppels worcestersaus

Een paar druppels tabasco

33 cl bier, bij voorkeur een lichte en fruitige lager

Limoen om te garneren

Bereiding

Duw in een vijzel de chilivlokken fijn en meng met het zout. Doe dit chilizout in een schaaltje.

Maak de randen van het glas vochtig met een stukje limoen of wat water. Doop het glas in het zout zodat je een zoutrandje krijgt.

Meng in een kan het tomatensap met het limoensap en de twee sauzen. Vul het glas voorzichtig met ijs om het randje niet te beschadigen en giet hierop het gearomatiseerde tomatensap.

Vul het glas met het bier. Serveer met een schijfje limoen.

Michelada

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content