Het hotelletje van vandaag bezit een zekere nostalgische charme, maar het is vooral het overweldigende decor dat indruk maakt.

:: Hostellerie des Trôs Marets, Route des Trôs Marets 2, 4960 Malmédy, 080 33 79 17 / 18 / 19

Het woord alleen al laat vermoeden dat deze plek een beetje anders en ook een beetje ouderwets is : hostellerie. En toch is de Hostellerie des Trôs Marets in velerlei opzichten bijzonder. Het voormalige rendezvousdechasse langs de weg die vanuit Malmédy naar Eupen kronkelt, oogt van buitenaf als een opgefriste bungalow uit natuursteen. Eens binnen wordt de bezoeker evenwel overweldigd door het indrukwekkende uitzicht achteraan, waar eindeloos groen opdoemt, dat afloopt naar de rivier en de tegenoverliggende hellingen en daarbij voor een uniek decor zorgt. Om die reden kiezen we ook voor kamer zes aan de achterzijde, die op de tweede verdieping ligt en voorzien is van een zeer breed raam met uitkijk op dit indrukwekkende spektakel : breedbeeldtelevisie met groen die ook vanuit het bed kan worden bekeken. De kamer is erg ruim en baadt in een stijl die wat uit de mode is maar toch niet onprettig aanvoelt. Er staat ook een echte tv maar die hebben we niet aangezet.

Modes en trends zijn aan het hotel voorbijgegaan : het telt slechts zeven kamers en de sfeer kan nog het best omschreven worden als grand bourgeois. Vijf kamers genieten van een vue vallée, en die vallen iets duurder uit. Wie op veel privacy is gesteld, kan in la résidence verblijven, een viersterrenbungalow uit de jaren vijftig die ook weer die wat verouderde stijl meekreeg maar toch absoluut apart oogt met zijn terrassen die uitgeven op het woud, met zijn solarium en zijn overdekt en verwarmd zwembad. Françoise Hardy, Phil Collins en zes gekroonde hoofden verbleven er. Het zwembad is ook toegankelijk voor de hotelgasten.

Het echtpaar Blesgen zijn geen beginners. De hotelier, zelf zoon van hoteluitbaters in Robertville, streek hier al in 1959 neer en vormde het huis, dat al na de Tweede Wereldoorlog tot hotel was verbouwd, om tot een gezellig nest. Negen jaar later klopte Gérard Orgeur aan en die ontpopte zich tot de duivel-doet-al die elk detail in het oog houdt en voor wie geen klus te zwaar is. Vertrouwensman ook en hoeder van het restaurant en de wijnkelder. Dat restaurant geniet een zekere bekendheid in de streek en voor de verfijnde maar grote eter is er zelfs een zevengangenmenu van 75 euro met foie gras, zander en lam. Wie dat wat veel vindt, kan voor het menu hostellerie kiezen, dat dagelijks wisselt, vijf gangen telt en 43 euro kost. En er zijn de keuzes à la carte. Bij mooi weer worden zowel diners als ontbijten op het terras achteraan opgediend, een unieke ervaring.

Hostellerie des Trôs Marets telt zeven kamers waarvoor 102 à 206 euro wordt gevraagd (189 à 293 euro in halfpension). Van dinsdag tot vrijdagochtend is er 25 procent reductie op de halfpensionprijzen. Gesloten van begin december tot Kerstmis en drie weken in de maandmaart.

Ligging : aan de bosrand

Sfeer : ouderwetse charme

Reistijd : anderhalf uur rijden van Brussel

Prijsklasse : correcte prijzen

Tekst Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content