© ILLUSTRATIES SARAH VANBELLE

Kun je mooi en fit blijven met behulp van de iPhone of iPad ? Jazeker ! Een overzicht van de leukste beautyapps.

Fit en gezond

Just Brush (gratis) is de app die ervoor zorgt dat je je tanden poetst in de met de tandarts afgesproken twee minuten in plaats van een klein minuutje. Klik de blauwe cirkel aan, die tijdens het poetsen langzaam groen wordt en de app laat weten : goed gedaan !

Eight Glasses a Day (0,79 euro) houdt bij hoeveel water je drinkt, en hoeveel je er vandaag nog moet wegwerken. Als je acht glazen haalt, krijg je van de app een mooie reden waarom je al dat water nodig hebt.

Anti Acne Lite (gratis) vertelt alles over de oorzaak van acne op voorhoofd of wangen en wat je ertegen kunt doen. Er zijn twee versies, de lite en de full. De laatste vertelt het hele acneverhaal tot in de puntjes. Fijn om bij de hand te hebben als de boel op uitbreken staat.

Fun Run Trainer (2,99 euro) helpt om op je loopband een leuk parcours uit te stippelen. Het geeft je een virtueel parcours, in een stad – of als je dat liever wil, in een bos – en je hebt het gevoel dat je een marathon loopt. Het maakt het bandlopen beduidend minder saai.

MTrain (gratis) van de trainers van Brad Pitt is een hot new celeb work-out app met een personal training zoals alleen celebs die kunnen betalen ! De work-outinstructies zijn duidelijk en je kunt overal, waar dan ook, even snel een schemaatje volgen !

Afvallen gaat beter met 80 bites (0,79 euro), een app die precies bijhoudt wat je nu eigenlijk allemaal in je mond stopt en hoe vaak je kauwt. Een geluidje herinnert je eraan dat je weer wat in je mond steekt (kan uitgezet worden) en of signaleert als je te snel kauwt. Aan het eind van de week krijg je een keurig overzichtje van wat er allemaal naar binnen is gegaan. Oef.

Yoga with Tania Lite is de gratis yoga- app voor beginners en gevorderden, met tien yogaposes die duidelijk worden uitgelegd in beeld en woord. Vergeet niet mee te doen met de opwarmsessies.

Een andere yoga- app is Yoga in Bed (3,99 euro), met stretchoefeningen om je voor te bereiden op een nieuwe dag. Nieuwkomers kunnen zich met deze app verdiepen in yoga.

De Sleep Log Recorder (gratis) houdt precies bij hoeveel je slaapt, hoe diep, en hoe je slaapcirkel eruitziet. De app houdt ook bij wanneer je naar bed gaat en hoe laat je opstaat, zodat je precies kunt zien waar het mis gaat. Voor reizigers is er de Sleep Cycle Tuner (0,79 euro) met een BrainWave Jet Relief, elektronische golven die je bioritme helpen herstellen.

Haar en huid

Met de Lancaster sun expert-app (gratis) kun je het antwoord vinden op al je vragen over zon en zonnebaden. Hij bemoeit zich ook met de voorbereiding van bijvoorbeeld je vakantie, en berekent, waar ter wereld je ook bent, de uv-index. Laat de app weten wat je bruinwensen zijn en hij geeft je een uitgebreid productadvies.

Skintraining is de gratis app van Vichy die een paar simpele behandelingen, massages en oefeningen laat zien waarmee je het onderste uit je crème haalt. Je kunt een eigen skintraining samenstellen om er beter uit te zien, en ook dat buikje nog voor de zomer aan te pakken.

Skin Hair Nails is een gratis app die kennis met je deelt als : de gemiddelde persoon heeft vijf miljoen haren. Nagels en haar zijn gemaakt van keratine. De app is bedoeld voor dermatologen en professionals, maar ook voor leken bijzonder interessant.

De gratis app van Dermalogica kan een Speed Mapping van je huid doen, zodat je precies weet wat ze nodig heeft. In twee tikjes weet je wat jouw belangrijkste huidwensen zijn. Daarnaast is de app een handige shoppinglist en vind je de dichtstbijzijnde Dermalogicaexpert met de store locator.

Toch nog niet helemaal tevreden met je uiterlijk ? De moreBeaute (gratis) app fotoshopt je beeltenissen in no time, zodat je er op de foto in ieder geval beeldig uitziet.

Make-uptools en geurapps

De app van Lancôme (gratis) maakt van je telefoon of tablet een virtueel make-upmodel waarop je nieuwe make-upjes kunt uitproberen. Je kunt je looks opslaan en verzenden, of op Facebook zetten. Bovendien krijg je tips van de visagisten van Lancôme, en het laatste nieuws over producten.

iStylist makeover is een app voor virtuele make-overs, de app laat er meer dan een miljoen zien ! Je kunt de nieuwste kapsels en make-up uitproberen en op verjaardagen en feestjes heb je gegarandeerd alle aandacht (0,79 euro). Trots op je nieuwe look ? Mail hem naar je vrienden !

Als je niets liever doet dan naar mooie make-ups kijken, dan is de appMakeup ! een ideaal tijdverdrijf (2,39 euro). Hij bevat honderden beautyfoto’s die je ook als wallpaper voor je iPhone kunt gebruiken.

Ook Make-ovr (gratis) is een leuk spelletje om er met een paar tikjes op de telefoon compleet anders uit te zien. Haar, make-up, kleding of een ander lijf ? Make-ovr laat zien wat het kan worden !

How to-filmpjes zijn razend populair op internet, maar het is veel gemakkelijker om een app te downloaden die precies laat zien hoe je je wimpers krult, of een lipstick perfect aanbrengt. Easy Makeup and Hair is een gratis app met alle kennis die je nodig hebt om zelfs smokey eye te creëren zonder te knoeien.

Osmoz.com heeft een gratis app waarmee je geuradviezen kunt krijgen van een expert en waarmee je zonder problemen een geur kunt uitkiezen voor iemand anders. En als je een parfum intoetst dat je lekker vindt, heeft de Osmoz app drie alternatieven voor je.

iPerfumer is een dergelijke gratis app, je eigen parfumkenner op zakformaat. Je kunt geuren bekijken per merk, en je favorieten delen met vrienden op Facebook.

DOOR KAREN VAN EDE . ILLUSTRATIES SARAH VANBELLE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content