Wat

Gespecialiseerde ‘Mooimakerij’ staat er op het kaartje, en dan volgt een lijstje behandelingen: van ontharen tot maquilleren, van voet- tot gelaatsverzorging, van massages tot algenpakkingen. Ann Bouts is schoonheidsspecialiste met een bescheiden salon dat Anemoon heet. Wij werden getipt door een van onze collega’s: “Haar gelaatsverzorging is werkelijk fantastisch, die moet je proberen.” Dus wij naar Antwerpen.

Onze bevindingen

“Het eerste deel van de behandeling bestaat uit een grondige reiniging, het tweede beoogt een voedend effect”, vertelt Ann mij bij het binnenkomen. “Ik leg bij het begin uit hoe ik te werk ga. Dan weten mensen wat ze mogen verwachten en krijgen ze de kans om zich te ontspannen.” Geen gebabbel tussendoor dus, en daar ben ik blij om. Ik krijg een kort badjasje aangeboden, dat de schouders bloot laat en mij vaag doet denken aan een ziekenhuisjasje. Haar bewegingen zijn rustig en efficiënt. Na een peeling en het epileren van wenkbrauwen en bovenlip – gelukkig aan het begin, is dat tenminste al gebeurd-, krijg ik een reinigend kleimasker en wordt mijn gezicht onder stoom gezet. Letterlijk: onder de zalige warmte, met de geur van eucalyptus en lemongrass, voel ik haast hoe de poriën zich openen.

De rust is bijna tastbaar in het kleine kamertje op de eerste verdieping. De geluiden van de straat zijn naar de achtergrond verdrongen. Het enige waarvan ik me nog bewust ben, is de geur van bloesem, de serene muziek en Anns handen die zacht maar beslist mijn gezicht masseren. Twintig minuten lang en verrast – ik verwachtte dat ik in slaap zou vallen – voel ik de vermoeidheid wegtrekken. Tijdens het laatste maskertje word ik voor de keuze geplaatst: een oogcompres of een kopje koffie? Mijn reputatie als koffieleut getrouw, kies ik voor het laatste. Genietend van het zwarte vocht, trekt de muziek opnieuw mijn aandacht. “Je hebt geluisterd naar Michael Rowland en naar Keltische muziek”, antwoordt Ann op mijn nieuwsgierige vraag. “Ik vind het heel belangrijk om niet alleen voor rustig te kiezen, maar vooral ook om echt mooie muziek uit te zoeken.” Op dezelfde manier kiest ze zorgvuldig haar verzorgingsproducten: hoofdzakelijk het Zwitserse merk Mila d’Opiz, aangevuld met Argotherm en etherische oliën.

Prijs: een gelaatsverzorging kost 850 fr. (een korte behandeling), 1250 fr. (met aangepaste producten) of 1550 fr. (speciale behandeling voor de rijpere huid). Voor een voetverzorging betaal je 560 fr., voor een manicure 460 fr. Een ontspannende lichaamsmassage kost 1400 of 1750 fr. Het verwenpakket ‘Anemoon’ (ca. 4 uur) omvat een compleet beautyprogramma en kost 4200 fr. Anemoon, Arendstraat 19, 2018 Antwerpen, Tel. 03-230 91 31.

Hilde Verbiest Foto Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content