EEN MAGAZINE HEEFT VEEL GEZICHTEN

Evi, Tom, Lotte en Sarah. © ANNE-CATHERINE CHEVALIER

Nu we de eerste Knack Weekend Black boven de doopvont houden, stellen we u graag, om in het jargon te blijven, de peters en meters van het project voor.

VORMGEVERSTEAM

EVI DE COSTER

Artdirector Evi leidt met rustige maar vastberaden vastheid haar team van vormgevers en fotografen. Evi verheft haar stem nooit. Toch is haar stempel op Knack Weekend groot. Bij deze Black tekende ze alweer voor een knappe vormgeving, waarin boeken, eerder dan magazines, de inspiratiebron waren.

TOM PEETERS

In het jonge en getalenteerde team van Evi moet hij zich als enige man staande houden. Hij lijkt daar geen last van te hebben.

SARAH VANBELLE

is niet alleen vormgeefster, geregeld verschijnen in Knack Weekend ook illustraties van haar hand (zie ‘Aanradar’ op

p. 26 en ‘Etiquetteboeken’

op p. 99)

LOTTE HAESENDONCK

is de recentste aanwinst in het team en wist zich in geen tijd de Weekendstijl eigen te maken.

LIFESTYLETEAM

ELKE LAHOUSSE

heeft niet alleen oog voor wat op de catwalk passeert, maar zoekt ook graag naar de maatschappelijke relevantie van een stuk stof. Interviewde Diane von Furstenberg (p. 90) en Ari Seth Cohen (p. 121) en nam het dossier ‘Sisterhood’ (p. 112 en 130) onder haar hoede.

ELLEN DE WOLF

is gepassioneerd door mode en koppelt die interesse aan journalistieke nuchterheid. Ze zette ‘Aanradar’ (p. 26) op poten en onderzocht de eenvoud in de Scandinavische mode

(p. 93).

LEEN CREVE

ontpopte zich in geen tijd tot designexpert. Ze heeft de tijdgeest mee : duurzaamheid en ecologie, die andere passies van haar, zijn belangrijke thema’s als het over design of wonen gaat. Leen is de drijvende kracht achter Black 02 Wonen (30 maart).

SOFIE ALBRECHT

kent als geen ander de beautywereld. Haar enthousiasme voor parfums, crèmes en make-up staat geen kritisch oordeel in de weg. Ze leverde het complete beautyrapport (p. 108).

WIM DENOLF

volgt als allrounder de lifestyletrends op de voet. Wim werkte mee aan ‘Aanradar’ (p. 26) en stalkte onze Belgen in de modesteden tot ze hun beste adresjes prijs gaven (‘Thuis in de modesteden’, p. 177).

NOG MEER WOORD EN BEELD

JESSE BROUNS.

is een vaste waarde bij Knack Weekend. Schrijft over mode en design. Voor dit nummer ging hij op reportage in China (‘Intussen in China’, p. 76), interviewde Isabel Marant

(p. 86), onderzocht het vrouwbeeld in de mode

(p. 116) en lijstte ’s werelds belangrijkste concept stores

op (p. 171).

GEERT ZAGERS

kreeg de zware taak om met onze Linda Asselbergs af te wisselen voor de Radar-column. In Inbetween schrijft hij om de week over de twilightzone tussen generatie X en Y. Geert is muziekjournalist en zet ook graag een stap in de lifestylewereld. Op p. 99 worstelt hij zich door een stapel etiquetteboeken.

ANNA LUYTEN

was in een ver verleden nog redacteur bij Knack Weekend. Is een van onze favoriete pennen in de Vlaamse journalistiek. Ging voor dit nummer op zoek naar vrouwenvriendschappen in de literatuur (‘Hey Sister !’,

p. 124).

DIEGO FRANSSENS

Fotograaf. Zijn grote liefdes zijn mode- en portretfotografie. Hij maakte 13 beklijvende portretten bij ‘Sisterhood’ (p. 130).

ALLEMAAL MODEGEZICHTEN

Styliste

Chaja Dams

+

fotografe

Annabel Sougné : De tuin van

Heden (p. 153).

Styliste

Kim Peers

+

fotograaf

Ronald Stoops :

Voorbij de

regenboog (p. 145).

Styliste

Audrey Heselmans

+

fotograaf

Luc Praet :

De zomerparade (p. 64).

Cover :

Kim Peers

+

fotograaf

Michael Frahm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content